Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś jest wstanie powiedziec co o tym samochodzie?

http://olx.pl/oferta/bmw-318-combi-benzyna-automat-145tys-przebiegu-oplacone-zamiana-CID5-IDevz2Z.html

Czy ktoś jest w stanie sprawdzić czy ten przebieg jest faktycznie prawdziwy? Szczerze mowiac jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Jak wyglada sprawa z ta skrzynia? Bo naczytalem sie roznych opini i ciekawi mnie co wy o niej sadzicie.

Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

Vehicle information

VIN long WBAAP31000EJ60427

Type code AP31

Type 318I (EUR)

Dev. series E46 (3)

Line 3

Body type TOUR

Steering LL

Door count 5

Engine M43/TU

Cubical capacity 1.90

Power 87

Transmision HECK

Gearbox AUT

Colour TITANSILBER METALLIC (354)

Upholstery STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Prod. date 2000-02-09

Order options

No. Description

205 AUTOMATIC TRANSMISSION

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

354 GREEN STRIPE WINDSCREEN

386 ROOF RAIL

428 WARNING TRIANGLE

431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D

441 SMOKERS PACKAGE

530 AIR CONDITIONING

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

Series options

No. Description

286 LT/ALY WHEELS

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Numer podwozia WBAAP31000EJ60427

Kod typu AP31

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (3)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 87

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Data prod. 2000-02-09

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S386A DACHRELING Reling dachowy

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S286A LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. BMW Styling

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przebieg śmiechu warty.Komputer wyświetlił jakąś usterkę skrzyni.
Opublikowano
Abstrachujac w ogole od przebiegu bo to wiem doskonale ze jest nieprawdziwa informacja (a jesli nawet tak nie jest to cholernie podejrzane ze taki przebieg to auto ma) to czy komus sie cos rzuca w oczy na podatawie zdjec? Oprocz bledy od skrzyni? Moze ktos kto ma wieksze pojecie ode mnie widzi ze jest sklejany z dwoch czy trzech? Ze tu albo tam odchodzi pol zderzaka czy listwy?
Opublikowano
Czyli biorę, nie ważne ile ma nakulane, cena dobra... Uwielbiam takich kupujących :D
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
Ja tego nie powiedzialem, bo jesli by tak bylo nie zadawalbym pytania na forum. Aktualnie przebieg jest sprawdzany w aso bmw wiec uwazam ze ten temat mozna aktualnie zostawic w spokoju i sprobowac doszukac sie czegos innego.
Opublikowano
Informacja z ASO BMW, ktore po numerze VIN sprawdzilo ostatnia wzmianke. Z dnia 03.03.2011 samochod zarejstrowany mial przebieg w wysokosci 108 853. Patrzac na ta informacje jestem w stanie uwierzyc ze przebieg 145 000 jest bliski temu prawdziwemu. Czy dobrze mysle czy raczej jest mozliwosc "podrobienia" informacji z aso w jakis magiczny sposob?
Opublikowano
Nie trzeba żądnych magicznych sposobów, żeby podrobić, przepraszam - uwiarygodnić skręcony przebieg w ASO, jest na to kilka sposobów, jak auto od zakupu ASO nie widziało. Moja e39, którą mam na sprzedaż ma przejechane 232 tkm., bardzo podobny wzór tapicerki jak tutaj i fotele w niej wyglądają duuuużo lepiej, niż w tej z przebiegiem 145 tkm. (sic). Zastanów się ile to auto kosztowało w Niemczech? Tysiąc euro (słownie jeden tysiąc)? Z takim przebiegiem?? Wejdź sobie na mobile.de albo autoscout24.pl i zobacz ile tam kosztuje taki model z przebiegiem 145 tkm. Jak już się nad tym trochę zastanowisz, to wtedy sobie odpowiedź co może być warte to auto z wstawionego przez Ciebie ogłoszenia.. Chyba, że masz drugie tyle pieniędzy na inwestycje w samochód :roll:
Opublikowano
Ok teraz juz rozumiem ;) nie wiedzialem ze mozna w prosty sposob uwiarygodnic przebieg w aso ;) dziekuje bardzo za wszelkie odpowiedzi, w takim razie ciag dalszy poszukiwan, co prawda juz jakies kolejne sie trafilo ale az glupio mi wstawiac nastepne auto...
Opublikowano

Jeżeli auto od początku do końca jeździło do ASO to jest to utrudnione, wręcz niemożliwe (chociaż znam jeden przypadek z rodzimego podwórka, gdzie Ford Mondeo zakupiony w salonie pl i tam serwisowany do samego końca był sprzedany z przebiegiem 145 tkm. a w rzeczywistości miał 250 tkm.), ale jak po 3-4 latach już ASO nie widział samochód to można uwiarygodnić skręcony przebieg.

Kto pyta nie błądzi, więc nie poddawaj się w poszukiwaniach :wink:

Opublikowano
No dokładnie, poniżej 10 tys zapomnij o dobrym BMW. Wysłałem Ci bobo39 chyba kiedyś na priv link do ogłoszenia mojego e39, które mam wystawione na sprzedaż (również tu na forum w dziale Samochody), ale niestety budżet powyżej 10 tys. Tylko jak sobie dobrze policzycz i przemyslisz koszty serwisowe, to moja za 12 tys. wyjdzie Cię taniej, niż te za 9000, które tu wstawiasz :wink:
Opublikowano
Wiesz co ja jestem tego swiadomy. Najchetniej kupilbym cos od kogos z forum (oczywiscie kogos kto tutaj troche siedzi a nie takiego co ma jeden post i to ze sprzedaza samochodu). Od takiej osoby mysle ze bylbym w stanie ogarnac cos troszke wiecej kasy. Natomiast jesli chodzi o e39 obiawiam sie ze to bedzie zbyt drogie auto w utrzymaniu dla mnie ;( i pewnie zaraz dostanie mi sie ze jak ktos kupuje bmw to stac go na utrzymanie samochodu, ale wlasnie dlatego szukam e46 lub e36 z konca produkcji ale chce w miare dobrym stanie (mam na mysli glownie blache bo z tym sam nie zrobie i takie powazne sprawy, bo zawieszenie hamulce i rzeczy ogolnie w miare eksploatacyjne spokojnie sobie powoli ogarne) W zasadzie nie pozbywal bym sie mojego compacta ale chcialbym cos wieksze troche i mocniejszego bo 1.6 zdecydowanie za slabe juz jest ;( no i nie moge dojsc ze spalaniem bo uwazam ze za duzo pali ;( tym bardziej ze wyrzuca jakis dziwny blad od sterowania przepustnicy ale to jest juz osobny temat o tym wiec nie zasmiejcajmy tutaj ;)