Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem...

Zdjąłem boczki wszystkich drzwi w swojej e60 z 2007r oraz odłaczyłem akumulator. Po złożeniu wszystkiego do kupy okazało się, że panel sterowania szybami kierowcy oraz przełączniki od szyb z tył nie reagują (nie odsuwa się szyba kierowcy ani pasażerów z tył, nie działają lusterka, nie ma nawet podświetlenia w przycisku blokady tylnych szyb).

Działa jedynie ten mały osobny przełącznik szyby pasażera z przodu. Kiedy odsuwam i zasuwam szyby z pilota to wszystkie ładnie działają.

Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki oraz podpinałem przełączniki z anglika i nic.. w kostce od przełącznika jest prąd, bo sprawdzałem miernikiem.

Czytałem wątki odnośnie szyb na forum, ale wszystkim pokazywał się jakiś komunikat i wystarczało zakodować ponownie przyciski. U mnie nie działa..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak kombinowałeś przy boczkach to stawiał bym na spięcie przy którymś kablu. Wymień też bezpiecznik 32 i 37 w schowku nawet jeśli wyglądają na dobre!!! Poza tym tylko komputer i sprawdzanie modułów które są połączone z KBM bo jeśli któryś jest walnięty to może zakłócać działanie modułu KBM dzięki czemu lusterka i szyby mogą nie działać a walnięty moduł nie koniecznie musi być zapisany w pamięci błędów.

Wody w bagażniku też nie masz? Kable w klapie też całe?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Wiązki całe, w bagażniku suchuteńko, bezpieczniki podmieniłem, ale niestety nie ruszyło. Jutro podjadę do magika na komputer i sprawdzimy moduł. Dam znać jak poszło to może komuś się przyda.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej było by odmienić KBM bo sterowanie przez komputer może mimo wszystko działać ale daj do sprawdzenia, nie zaszkodzi :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Nie wspomniałem jak się okazało o najważniejszym ; )

Oprócz przeróbki boczków, zmieniałem również fotele i jak się okazało, wiązka w nowych fotelach była inna i coś poprzestawiała w module, przez co szyby nie działały. Mój magik to ogarnął i wszystko śmiga aż miło :mrgreen: