Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów.

Miesiąc temu zakupiłem BMW e90.

Wszystko fajnie pięknie, ale nie jestem pewny co do przebiegu :?

Ksiązka serwisowa niby się zgadza, ale nie wiem jak odczytać TÜV. Dostałem tylko jedną kartkę a4 i nie bardzo wiem czy to jest wszystko, czy tylko częsć dokumentuTÜV .

Załączam skan. Co o tym myślicie?

http://www70.zippyshare.com/scaled/7p8nEhvA/file.html

Proszę o pomoc, pozdrawiam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trochę stary ten papier, 2008??? I 105 kkm wiedz przez osiem lat mógł zrobić 200-500 Kkm

Chociaż VIN się zgadza? :norty:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Tak VIN się zgadza, nalepsze jest to ze mam ksiązke serwisową w ktorej tez VIN się zgadza, pieczątki są takie same. Pierwsze pieczątki są juz troche wyblakłe ale mniej więcej wygląda tam wszystko prawidłowo. BMW bylo serwisowane do 2015 roku, bodajże do października.

Sam juz nie wiem w co wierzyć. Na ostatnim serwisie samochów miał wymieniony olej, co równiez może potwierdzić naklejka z informacją jaki olej i kiedy był wymieniony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Książka o niczym nie świadczy, pewnie jesteś trzecim właścicielem a serwisowany był w tym samym ASO :mrgreen:

Zrób jak kolega pisze, jedz do ASO i niech sprawdza wpisy.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzie Wy tam widzicie 105 tys km? To badanie techniczne jest z 05 marca 2008 roku i wtedy odczytano przebieg 32822 km. Samochód ma pierwszą rejestrację z marca 2005 roku więc przejechał bardzo niewiele przez te 3 lata. W dowodzie rejestracyjnym niemieckim trzeba popatrzeć jak długo ten człowiek, czyli pan Johann Ressler, był właścicielem samochodu, albo czy stał się nim od tego momentu. Generalnie oczywiście po zmianie właściciela samochód mógł zrobić w następne trzy lata i 300 tys. km, ale nie ma co zgadywać, tylko jechać do ASO potwierdzić przebieg.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ahhh.... Przeoczyłem się. Teraz jak napisałeś też się dopatrzyłam. Trochę nie wyraźne :oops:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Pan Johann rocznik 1956 był właścicielem tak jakby do końca, ponieważ później właścicielem stał się Daniel o tym samym nazwisku, podejrzewam ze jest to syn.

Teraz tez zauważyłem te km na TUV :oops: . Zgadzało by się to z książką serwisową, ale i tak podjadę do ASO o potwierdzenie wszelkich wątpliwości :) .

Dziękuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie tematem. :D

Do zamknięcia.

Pozdrawiam :)