Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio zabrałem sie za audio w mojej e38 i okazało sie ze głośniki w tylnej polce sa do wymiany macie może jakiś sprawdzony model głośników które będą w miarę działać i nie kosztować majątku??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siema

kiedys mialem ten sam problem . oszukalem sie jakis zamiennikow ktore w miare nie rujnuja budzetu i powiem Ci ze wlasciwego rozmiaru nie znalazlem :)

tam jest jakis niestandardowy rozmiar , chyba 4 1/4 cala z tego co pamietam .

Jak sprawdzalem ceny u dilerow to za te 4 wofferki cena byla jakas astronomiczna . wiec kupilem troche mniejsze , dorobilem male uchwyty po bokach i wlozylem w polke .Nie bylem zbyt zadowolony z efektu , wiec kupilem takze tube i wlozylem do bagaznika ( akumulator jest z tylku wiec okablowanie to tylko formalnosc)

Teraz jestem zadowolony z efektu

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niestey żeby grało trzeba dać to samo :/ (lub te same parametry, bo zwrotnice są na stałe)

pierwsze E38 robił philips z dobrych czasów, a wtedy philips i sony rządziło ;)

kojarze philipsowe systemy z lat 1993 (reno safrane) i 1998 (volvo s80), naprawdę mało

co dzisiaj (do 25k za audio) może się z tym równać ;) włączają topowe Audi A8 topowe Vel Satis ;)

w BWM E38 tez to zrobili ok, tylko ciężko kupić orginał (dzisiaj i kilka lat temu) bo wywalało zawieszenia głośników

do pytania o głosniki się dołaczam, bo mi wywaliło wspomniane zawieszenia :/

Opublikowano

Tuba odpada nie chce nic pakować do kufra nie zależy mi na jakimś super graniu ale bez tej polki gra trochę lipnie :/

Za to wpadł mi ostatnio do głowy szatański pomysł :twisted: może zamiast tej przeklętej polki wykorzystać 2 kanały ze wymaka i zamontować tam 2 elipsy ?? Teoretycznie powinno to zdać egzamin