Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wazystkich, z góry przepraszam jeżeli pomyliłem działy.

Mam szbkie pytanie dotyczących głośników na tylnej półce. Dzisiaj jeden wykrecilem i przy kostce gdzie wchodzą przewody jest wolne jedno wejscie, czy jest to wyjście na oryginalny tweeter? Wystarczy dokupić i podłączyć? Niestety z przodu mam dedykowany zestaw i nie mam jak sprawdzić.

Na zdjęciach oryginalnych tweeterow jeden przewód jest pogrubiony, czy to jest kondensator?

Opublikowano
Dla zainteresowanych. Nie chce robic reklamy, ale można kupić oryginalne nowe gwizdki po 17.50 zł:) Nieduże pieniądze więc zaryzykowalem, obawiam się tylko jakie jest połączenie głośników (szeregowe, czy równolegle). Glosnik i tweeter maja po 4Ω. Moje zapobiegawcze pytanie, czy nic sie nie stanie z radiem przy 2Ω? Radio navi business.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Radio jest przystosowane do obciążenia 2ohm, taka sytuacja jest z przodu. Rownolegle połączone są głośniki w drzwiach z subwooferami pod fotelami. Tweeter ma filtr w postaci kondensatora, wiec i tak nie będzie specjalnym obciążeniem.