Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Magic kiedyś napisał że ma : 330d z 2003 roku. 204 konie, i że na liczniku ponad 400 tys. km.

Z twojego opisu by wynikało że to nie typowa usterka lub testy nie oddają prawdziwej sytuacji.

Wypadało by zmierzyć ciśnienie w układzie chłodzenia bo na podstawie twardości węża to nie zawsze nam pokaże jakie tam panuje ciśnienie.

Inna sprawa że jak dużo jeździsz i jak silnik ma już nalatane ponad 400 tys to może pomyśleć o wymianie silnika ? albo sprzedać komuś co jeździ 5 tys rocznie i może go jeszcze długo urzytkować ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Głowica zdemontowana, wysłana do sprawdzenia. Mój mechanior miał 3 takie przypadki w ciągu ostatnich 3 tygodni - wszystkie m57n. W 1 przypadku był pęknięty blok - oby u mnie skończyło się tylko na wymianie uszczelki.

Dam znać jak odbiorę czy jest już ok i pokrótce podsumuję dla potomnych, którzy będą mieli te same objawy.

EDITED: 21-grudnia 2016

Odebrałem autko dziś od mechaniora. Zrobiono planowanie i szlify pokrzywionej głowicy - szczęśliwie nie była pęknięta. Założyłem nową uszczelkę, nie pamiętam firmy, nowe szpile. Montaż przebiegł bezproblemowo, dziś zrobiłem już ze 100KM. Nie wiem na ile to możliwe, ale auto chyba szybciej łapie właściwą temperaturę i silnik jakby pracuje ciszej. Za jakiś miesiąc napiszę czy wszelkie dolegliwości ustały - mam nadzieję że będzie OK.

Gdybym nie napisał, znaczy że wyleciało mi z głowy bo wszystko śmiga :)

I takie krótkie info/przypomnienie dla szukających w przyszłości: główne moje objawy to: pękanie podzespołów układu chłodzenia, bańki ze zbiorniczka wyrównawczego, spadek mocy, wolne nagrzewanie się autka.

Mam nadzieję, że nikomu nie pomogę tym postem i nie będziecie musieli uszczelki robić :D