Skocz do zawartości

[E39 530d] twardy pedał hamulca przy drugim depnięciu + muł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników BMW E-39, jestem swierzo upieczonym włąścicielem E39 (moja pierwsza BMK-a), mam taki problem jak w temacie, mianowicie pierwsze nacisnięcie pedału hamulca jest ok, każde kolejne jest już coraz słabsze (pedał coraz twardszy, jakby nie było wspomagania) - i dopiero potem po kulkunastu sekundach jazdy znowu mozna zachamowac normalnie.

Druga sprawa to to że auto jest dość mułowate, turbina pracuje bo to słychać, ale auto jedzie jakby miało ze 90KM :(

pozdrawiam!

Opublikowano

To sprawdź na kompie jak turbo dmuchane.

Sprawdź podcisnienia serwa i sprawdź czy nie jest serwo w wodzie.

Jeśli hamujesz na postoju z 5razy pompujac to pedał będzie chwilę twardy przy sprawnym układzie tak, czy inaczej

Opublikowano
hej Daniel, nie, definitywnie to nie jest takie twardnienie jak na postoju, pierwsze depniecie hamulca OK, ale nawet jak trzymam pedal to słabnie, nastepne juz max twarde
Opublikowano
Serio nie może być zgnite muszą być drozne kanały odplywowe. Sprawdź do wlewajac tam wodę. Lub jeśli stoi to pewnie już zardzewialo od środka. No i te podcisnienia