Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pan w tej chwili do mnie zadzwonił, że jednak sobie przypomniał, że w samochodzie (jeździł nim jego wujek i mu przypomniał) był wymieniany prędkościomierz i wtedy nie naliczało przebiegu. Przebieg zmieniony z 245 tysięcy na 312 tysięcy.

W raporcie CEPIK w styczniu 2016 samochód miał przejechane 308 tysięcy (w ogłoszeniu widniało jeszcze wtedy 245 tysięcy...).

Ogólnie szemrana sprawa - gość sam do mnie dzwoni bo jednak coś sobie przypomniał... :D Przyznał też, że ktoś przede mną sprawdził raport z CEPiK, zadzwonił do niego i właśnie wtedy nastąpiło olśnienie i zmiana przebiegu na duży wyższy w ogłoszeniu. Ciekawe czy zmienione tylko w ogłoszeniu czy na liczniku w aucie również...

Pozdrawiam.

Opublikowano
Kupujący sprawdzają, bynajmniej nie Pan który auto sprzedaje. Sprawdziłem ja oraz inny człowiek, który dzwonił do sprzedającego z prośbą o podanie nr rejestracyjnego, numeru VIN oraz daty pierwszej rejestracji. Po naszych interwencjach prawdziwy przebieg pojawił się w ogłoszeniu - ciekawe na jak długo.
Opublikowano
Dokładnie, po to założyłem tutaj temat i opisałem sytuację żeby choćby po wpisaniu VIN w Google pojawił się komuś ten temat i żeby pomyślał 3 razy zanim kupi to auto, które ewidentnie jest kombinowane. Nigdy nie będę tolerował oszustów i kure*skiego zachowania.