Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem pod tytułem, że nie grają mi głośniki w lewych drzwiach z przodu (przy kierowcy). Cała reszta gra, cała prawa strona, oraz glosniki z tyłu. Głośnik w drzwiach działa, bo przykładałem baterie i szumi. Miałem wcześniej reveerse RDS, kumpel powiedział mi że to pewnie końcówka mocy, więc kupiłem buissness RDS (na 100% sprawny). Zakup nowego radia jednak nie pomógł i drwi kierowcy dalej nie grają. Czy spotkaliście kiedyś coś podobnego? Chciał bym rozwiązać ten problem, bo denerwuje mnie brak brzmienia w lewym uchu :D Jestem laikiem audio i nie wiem co mogę sprawdzić, zanim jednak oddam auto do elektryka wolę sam to sprawdzić (i zaoszczędzić kasę :D)

Z góry dzięki za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co to znaczy "przykładałem baterię"? Wyjmij głośnik i podłącz inny sprawny w 100% dla sprawdzenia.
Opublikowano
Przykladam baterie i glosnik "stuka" podlaczam do kabli od radia i cisza totalna, zadnych szumow, czy miedzy glosnikiem a radiem jest jeszcze cos po za kablami? Jesli kable sie uszkodzily to gdzie najprawdopodobniej sa przetarte?