Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem kilka dni temu 545i, jeszcze nei zdążyłem jej dobrze poznać, a są jakieś drobnostki które mnie dręczą bo nie mogę sam tego ogarnąć.

Mam nadzieję, że mi pomożecie. Temat w głównej mierze dotyczy awarii systemu PDC. Poniżej pokaże błędy jakie wywala mi INPA.

Korzystając z okazji chciałbym zapytać, czy w MENU ( Professional ) jest możliwość wyłączenia/włączenia wizualizacji odległości od samochodu na monitorze ? Czy jak jest włączony wsteczny to zawsze się wlącza symbol samochodu i te kreski dookoła - i nie da się tego wyłączyć, aby się w automatu nie odpalało.

NA początku OBC zgłaszało za każdym razem awarię PDC, usunąłem poniższe błędy, komunikatu o awarii nie ma, błędy jak narazie nie powróciły a PDC dalej nie działa.

Pytanie numer dwa, czy możliwe jest, że ktoś wgrywając Polski język nawigacji wgrał to w taki sposób, że niektóre opcje zniknęły ?

Takie odnoszę wrażenie, np powinna być opcja wyłączenia/włączenia opuszczania prawego lusterka do parkowania ?

Gdy wchodze w KLIMATYZACJA mam jedynie symbol fotela i 3 temp nawiewu na fotel, to jest wszystko co oferuje cała zakłądka KLIMATYZACJA czy powinny być inne opcje ? ( dołączam również zdjęcie mojego menu klimatyzacja, też macie takie samo czy czegoś mi brakuje ? )

Proszę was o pomoc !

http://i65.tinypic.com/rkxw75.png

http://i66.tinypic.com/14y4gue.jpg

Czy tutaj przy wyborze funkcji klawiszy na kierownicy nie powinno być więcej możliwości do wyboru ?

http://i65.tinypic.com/2h3zfux.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do błędów PDC to INPA pokazała,że coś działo się z czujnikami VL-przód lewy i VML-przód środkowy lewy.
Opublikowano

A jakie są te skróty wszystkich czujników?

Bo błędów były 4, a wrzuciłem 2 przykładowe bo wydawały mi się bardzo podobne

Opublikowano

Tak jak na filmiku poniżej w 1min 48s.

Dlaczego u mnie w menu KLIMATYZACJA nie ma takich opcji a jest tylko to co wrzuciłem zdjęcie w pierwszym poście ?

To zależy od wersji klimatyzacji, czy może być spowodowane, że ktoś wgrał złe menu i te opcje zniknęły ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na CCC za bardzo się nie znam ale dużo zależy jaka jest wersja softu i co jest zakodowane.

Ważna sprawa to zczytanie błędów po skasowaniu i wklejenie wszystkich żeby dobrze to zdiagnozować

Co do PDC jest temat w FAQ na początku działu i "Ciekawe funkcje E60" poczytaj trochę to lepiej to wszystko zrozumiesz :wink:

Jestem na urlopie dla tego tylko tak pobieżnie to opisuje.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

HL tylny lewy

HML tylny środkowy lewy

HMR tylny środkowy prawy

HR tylny prawy

VL przedni lewy

VML przedni środkowy lewy

VMR przedni środkowy prawy

VR przedni prawy

Skróty są od nazw po niemiecku.

W niektórych wersjach INPY skróty są po angielsku.

Opublikowano
jesli mam uszkodzony np czujnik HL ( zakładając że to akurat czujnik jest winny ) to jeśli przełożę go w miejsce HR to wtedy błąd powinien przeskoczyć mi na miejsce HR, a jeśli zostanie dalej HL to jest coś nie tak w kabelkach w miejscu HL ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak :)

W niedziele dołożę schematy tylnych czujników i miejsce połączenia.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!