Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli tak jak się niestety spodziewałem. Nic nie dzieję się bez przyczyny - maska sama się nie zmieniła raczej.. :)

Celuję zatem w 320D > 30k zł - może coś się ciekawego trafi :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego. Takie 330d powinno kosztować ponad 40 tys. złotych, szczególnie w automacie. To czego Ty się spodziewałeś??? :duh:
Opublikowano

Promocja po prostu :wink:

Ciekawe jak mocno było bite to auto. Tyle rzeczy wymienionych na poliftowe , a cena jak za golasa i to nie 6 cylidrowego :wink:

Opublikowano
wiem, samobiczuję się :) stąd max 320d (chociaż tyle trupów, które widziałem, to może się na jakąs 120d skuszę z nadzieją na lepsze..)
Opublikowano
@kkamo84, tak z ciekawosci... jakie rzeczy widzisz od polifta?

Zobacz na lampy - przednie, tylne; klape tylna; zderzaki też nie z tego auta......

• Moderatorzy
Opublikowano

VIN long WBAVU91080KT13537

Type code VU91

Type 330D OL (EUR)

Dev. series E91 ()

Line 3

Body type TOUR

Steering LL

Door count 5

Engine M57/T2

Cubical capacity 3.00

Power 170

Transmision HECK

Gearbox AUT

Colour BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Upholstery LEDER DAKOTA/TERRA (LCB8)

Prod. date 2005-10-26

Order options

No. Description

1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

2BG LT/ALY WHEELS DOUBLE 161/MISCHB

205 AUTOMATIC TRANSMISSION

226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS

249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL

255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL

386 ROOF RAIL

4AD INTERIOR ALUM. LENGTHWISE FINE

402 PANORAMA GLASS ROOF

441 SMOKERS PACKAGE

481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

502 HEADLIGHT WASHER SYSTEM

521 RAIN SENSOR

522 XENON LIGHT

524 ADAPTIVE HEADLIGHTS

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

563 LIGHTS PACKAGE

7RR DYNAMICS PACKAGE

8SP COP CONTROL

855 LANGUAGE VERSION ITALIAN

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

884 ITALIAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

Series options

No. Description

321 EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR

520 FOGLIGHTS

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

Szukajcie więcej takich igiełek, echh dorzucie trochę budżetu:

- rocznik 2005 a nie 2006 jak w ogłoszeniu

VIN chyba nie od tego auta, albo coś grubo rzeźnione:

- powinny być fotel sportowe, a są zwykłe

- no i kolor foteli się nie zgadza

http://www.pixelrausch.com/fuhrpark/13.jpg

- pojawiło się podgrzewanie foteli

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
możesz dorzucić jeszcze lekką ręką 3 tyś nikt za darmo nie znajdzie i nie pojedzie :D Takie filmiki powinni oglądać wszyscy kupujący a dopiero później pytać... teraz się zastanówcie co jest sprzedawane w PL :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według moich wyliczeń ze 33 tysie w Polsce...

No nie wiem..., już liczę:.

- zakup auta BMW E46 Touring 330d 204kM przebieg 209.ooo km w dniu 11.07.2016 - 6.700 Euro * ~4,4 zł = ~29.480 zł

- tablice wywozowe ~100 Euro = ~ 440 zł

- paliwo Zielona Góra (blisko do cywilizacji, z Zielonej Góry pochodzi ten Pan) - Monachium 3x ~700km = ~2100 km * ~8l/100km (5 zł/l bo paliwo polskie + niemieckie) = ~ 840 zł

- uczciwa akcyza (18,6%, bo powyżej 2.0l) 6.700 Euro * 18,6% * 4,4 zł kurs = 7.926 zł (sztucznie obniżona kwota na umowie z normalnym Niemcem jest NIEMOŻLIWA)

- rejestracja w PL, przegląd, ubezpieczenie = ~upraszczam 1000 zł

RAZEM wyszła: ~ 39.686 zł za porządną 12 letnią 330d E46 Touring

W Polsce jest jedna 330d 2001 rok w dobrym stanie za 37.ooo zł.

Reszta to wiadomo - od dealerów arabskich, tureckich, radzieckich i "Mirosławuf" - za pół ceny..., zresztą dla przykładu 330d M-pak 2004 ze wskazaniem drogomierza 189.ooo. za 19.9oo zł (przy okazji zwróćcie uwagę na raport spalania...)

SZKODA GADAĆ.

PS.

możesz dorzucić jeszcze lekką ręką 3 tyś nikt za darmo nie znajdzie i nie pojedzie :D Takie filmiki powinni oglądać wszyscy kupujący a dopiero później pytać... teraz się zastanówcie co jest sprzedawane w PL

Specjalnie nie policzyłem kosztów pomocy w postaci zawodowca, ewent. kosztów pomocy osób trzecich, czy pośrednich kosztów podróży (koszt kierowcy, wyżywienia, pozapaliwowe koszty samochodowe), bo zakładam, że robimy to sami, z rodziną, przyjaciółmi, z kanapkami i herbatą w termosie - przygotowanymi przez żonę (itp., itd.)

A więc najtaniej, jak się da - powtórzę ~ 39.686 zł

Reszta to ... zresztą sami oceńcie...

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Trochę może zanizyłem. Podwyższam na 35 tys. Panowie przewodnicy biorą 2,5 tys. Akcyza maksymalnie liczona od wartości auta netto w Polsce...czyli według rynku 20 tys :) minus Vat.

Kosztów paliwa nikt nie liczy bo w Polsce też trzeba się najeździć. Dodatkowo płaci się 2% wzbogcenia.

Opublikowano
Tak poza tematem, polecam wyjazd z ekipą auta-z-niemiec.com po auto. Sam skorzystałem z ich usług 2 miesiące temu i nie żałuję. Auto okazało się w świetnym stanie i warto było na nie wydać pieniądze większe niż w PL.
Opublikowano
Trochę może zanizyłem. Podwyższam na 35 tys. Panowie przewodnicy biorą 2,5 tys. Akcyza maksymalnie liczona od wartości auta netto w Polsce...czyli według rynku 20 tys :) minus Vat.

Kosztów paliwa nikt nie liczy bo w Polsce też trzeba się najeździć. Dodatkowo płaci się 2% wzbogcenia.

Nie płacisz 2% od wzbogacenia. Ponieważ transakcja została zawarta poza terytorium Rzeczypospolitej.

Opublikowano
Pewnie nikt nie kupił, tylko trzeba wyciszyć sprawę, a za jakiś czas znów się pokaże. Ta handlarska swołocz jest na wszystkich forach tych marek, które posiadają na sprzedaż.