Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@4.900 to duzo czy malo za ten model? Ponieważ w srodku jest wyposazony dosc bogato, lepiej niż wiekszosc na rynku w tej cenie.
Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach.
Opublikowano

Co za brednie :O Że za ostatnie pieniądze nie kupuje się bmw , wtf?

Czyli co, od razu po kupnie ma zrobić remont silnika, zawias, i co jeszcze?

Jak dla mnie , to po kupnie samochodu używanego, trzeba zrobić przegląd olejowo filtrowy i jezdzić . Chyba robiąc rozeznanie na rynku , i kupując konkretny samochód sprawdza się go , zawias, hamulce itp...

BMW e87 120d - 198,3 KM / 442 NM

FreeaksPC

Opublikowano
Też tak uwazam, ale jak slysze, z erocznie ludzie 7 tysiecy wkladają w E90 to nie rozumiem, w jakim stanie kupują auto.
Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach.
Opublikowano

Brednie przednie od wuja :)

Kup uzywane auto z 2005r i wymien w nim olej a pozniej bezawaryjnie uzytkuj przez kolejne 2 lata...

A czy w tej bajce jest tez ksiezniczka?!

MADE IN PRL
Opublikowano
Brednie przednie od wuja :)

Kup uzywane auto z 2005r i wymien w nim olej a pozniej bezawaryjnie uzytkuj przez kolejne 2 lata...

A czy w tej bajce jest tez ksiezniczka?!

Zgadzam się w 10 letnim aucie na bank coś będzię do wymiany

więc kupując trzeba trochę gotówki na boku mieć

na ewentualne naprawy

pamiętam jak kupowałem kilku letnie xc90 to w pół roku wydałem 10 tyś

ale wiedziałem że tak będzie opony zima /lato to już było 5 tyś

rozrząd pompa haldexu poduszki pod silnikiem

ale teraz wiem co mam leje i

jeżdzę

pozdrawiam

Opublikowano

Fuck, to ja muszę mieć niesamowitego farta, bo nigdy nie kupiłem (ja albo rodzice ) Nowego samochodu , a odpukac , wszyst9o jeździ i ma się bardzo dobrze . Ale w takim razie , może autorowi zaproponujemy e36, i niech za resztę kasy ja odrestauruje :))

bo tego pojąć nie.mogę , co trzeba robić , żeby po kupnie wydać 10 tysięcy , sprzęgło co roku ? Rozrzady co 15 tysięcy km ?.wtryski co tankowanie ? A to , że coś wysra się za rok , czy 2... Wielkie rzesczy , dziś większość nowych samochodów po 2-4 Latach to ma tonę gratow wymienionych ..

FreeaksPC

Opublikowano

freakishear niektorzy ludzie nie sa swiadomi wad jakie auto posiada…

jeden ma cienkie tarcze hamulcowe,zuzyte swiece,"jeszcze dobre opony",luzy w zawieszeniu , wybite amortyzatory i oczywiscie jest przekonany ze auto jezdzi i sie nie psuje :)

drugi od razu wymienia elementy ktorych stan przekroczyl 70% ich zuzycia choc na pozostalych 30% mozna by spokojnie doturlac sie kilka lub kilkanascie miesiecy a potem wszystko sie rozsypuje.

PS.Auta do ktorych po kupnie sie nie wrzuca kaski maja zazwyczaj max 3-4 lata od daty produkcji.

MADE IN PRL
Opublikowano
Fuck, to ja muszę mieć niesamowitego farta, bo nigdy nie kupiłem (ja albo rodzice ) Nowego samochodu , a odpukac , wszyst9o jeździ i ma się bardzo dobrze . Ale w takim razie , może autorowi zaproponujemy e36, i niech za resztę kasy ja odrestauruje :))

bo tego pojąć nie.mogę , co trzeba robić , żeby po kupnie wydać 10 tysięcy , sprzęgło co roku ? Rozrzady co 15 tysięcy km ?.wtryski co tankowanie ? A to , że coś wysra się za rok , czy 2... Wielkie rzesczy , dziś większość nowych samochodów po 2-4 Latach to ma tonę gratow wymienionych ..

Można wydać jak pisałem 2 komplety opon do suv 5 tyś rozrząd 800zł oleje płyny 600zł haldex 1200zł poduszki pod silnik 1000zł

regeneracja wtrysków 1500zł plus drobne rzeczy i jest 10 tyś musiałeś mieć dużo szczęscia kupując używane nic nie

wymieniając jeżdziłeś bez awarii ale jedni mają szczęscie inni nie

Opublikowano
Kumatywujek i Arek - ja się zgadzam , są elementy Jak właśnie hamulce , jakieś końcówki czy coś w tym stylu co trzeba by wymienic, Ba wiedzieć o tym przed kupnem można tego użyć do tarGowania ceny :) no ale nic , trzeba koledze doradzić raz a porządnie :) może niech te 5 tysięcy dozbiera ? I wtedy niech szuka

FreeaksPC

Opublikowano

Dołączę swoją cegiełkę.

Różnie to bywa z zakupami samochodów używanych. Jak ktoś się zna to ma większe szanse trafić coś do czego nie będzie musiał dokładać (ALE GWARANCJI ŻE SIĘ UDA - NIE MA NIKT). Zawsze lepiej te parę złoty mieć w zapasie. Zwykle - im mocniejsza bryka tym lepiej żeby zapas był większy.

Ja polecam dozbierać ok 7 tysi. (ok. 5 dołożyć na zakup a ok. 2 mieć w zapasie)

Co więcej polecam nigdy nie kupować tych najtańszych samochodów z rynku tylko te ze środka lub wyżej, (jeżeli chcesz kolego zminimalizować ryzyko), że te 2 odłożone tysiaczki nie znikną Ci w 1 tygodniu od zakupu.

Opublikowano
heh nawet w 1.6? ;)

Nawet w 1.6 chodzi o wizerunek kupujesz bmw a to marka premium jesli chcesz jezdzić taniej kupujesz diesel

chcesz żeby mysleli o tobie kupiła bmw a teraz na benzynę ją nie stać

Nie zrozum mnie zle ale i tak jest dużo złośliwości pod adresem bmw

większosci oczywiście takich którzy nigdy nie mieli ale to inny temat.

Generalnie to się nie zniechęcaj szukaj a znajdziesz fajny egzemplarz

powodzenia

Opublikowano
w 116i nie widze wielu zalet.... ani nie jedzie ani nie jest oszczędne bo pali pod 10l/100km.... zalozysz lpg to gdzie go dasz.... do bagaznia..... nie znioslbym tego widoku.... nigdy... otwierasz a tam butla.. pocięta tapicerka... i zero bagażnika... zero możliwości transportu..... stajesz na swiatlach dajesz gazu a tu nic.... 1 zaleta szybko robi się cieplo w aucie... i kulturalnie pracuje(jeśli jest sprawny) przebieg podany zupełnie nie realny... mało jezdze mam prawie 270kkm auto z 2005
Opublikowano

tak na prawdę to szukam 118i lub 120i

co do diesla, raczej większość kilometrów zamierzam robić w mieście, sporadycznie trasa, także chyba diesel odpada

podoba mi się ten model bmw

alternatywa to focus II po lifcie, mazda 3 lub audi a3 z fajną kratką z przodu ;)

Opublikowano
tak na prawdę to szukam 118i lub 120i

co do diesla, raczej większość kilometrów zamierzam robić w mieście, sporadycznie trasa, także chyba diesel odpada

podoba mi się ten model bmw

alternatywa to focus II po lifcie, mazda 3 lub audi a3 z fajną kratką z przodu ;)

Największy atut tego samochodu to napęd na tył tylko bmw taki posiada w klasie compact

docenisz jak już będziesz go miała

jeszcze raz powodzenia w poszukiwaniach

Opublikowano
Chcialbym kupic BMW e87 ale im dluzej czytam to cos jest nie tak z kazdym modelem. Chcialbym kupic model z silnikiem 1.8 badz 2.0 w benzynie ale jakos nie moge trafic. Duzo jest z silnikiem 1.6 i nie wiem czy sie oplaca go kupowac. Moze pomozecie? Podobno jest to awaryjny silnik i strasznie wolny. Wypatrzylem taka 116 i czy oplaca sie je kupowac http://allegro.pl/bmw-116i-navi-klima-szyber-orginal-serwis-oplacona-i5258138890.html#thumb/3 ? Moze ktos ma gdzies znajomego najlepiej z okolic łodzkiego co chce sprzedac 118 badz 120 tak do 25tys ale w benzynie?
Opublikowano
Dzięki... ale chyba nie obędzie się bez wysłania kogoś do Niemiec.

To fakt tam jest szansa dostać zadbaną sztukę taka rada lepiej wziać starszy zadbany egzemplarz

niż fajnie z pozoru wyglądający młodszy przebieg od 100 tyś do 180 tyś powinien być prawdziwy

i tym bym się nie przejmował na tamtych drogach nawet 200 tyś to nie jest dużo

pozdrawiam

Opublikowano

Kupując niedawno E81 brałem pod uwagę 118i. Trochę poczytałem o silnikach benzynowych i odpuściłem, ponieważ nie jest wcale tak bezproblemowo jak się powszechnie uważa.

Trafiłem na diesla N47 i powiem że jest to całkiem dobry wybór. Największy problem to oczywiście rozrząd, który przeciętnie trzeba wymienić pomiędzy 150 a 200 tyś km. Teraz jest akcja serwisowa na rozrząd w serwisie Bmw i można załapać się na bezpłatną wymianę.

Jeśli o mnie chodzi, to 116i może być trochę za słaby , a stosunek mocy do spalania może bardzo rozczarować.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg