Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie , jestem pod niezwykłym wrażeniem waszej aktywności i wiedzy - gessi - czapki z głów, dziękuje.

W takim razie poszukiwania nadal trwają , widząc ogłoszenie Hipo faktycznie chyba nie ma lepszej opcji, niestety budżet jest już wyżyłowany, chociaż jezeli sie uda zebrać troche więcej pieniędzy to bez zastanowienia zjawię się po nią , niestety obawiam się, iż zaraz mi ją ktoś podkupi.

znalazłem coś takiego

http://moto.allegro.pl/bmw-120d-m-paket-skora-bixenon-szyberdach-i1791648641.html

Jak sprawa ze sprowadzaniem samochodów np z niemiec ? w sumie ceny porównywalne jak w Polsce, jednak przebiegi dużo wyższe...czego się bardziej obawiać ? realnego wysokiego przebiegu z niemiec czy małego wytłuczonego "polskiego" przebiegu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

opis wyposażenia tak podkręcony aż śmieszny (komputer pokładowy MFA plus)

kierownica nie m-pakietowa??

spryskiwacze reflektorów z tego rocznika???

Opublikowano
Panowie , jestem pod niezwykłym wrażeniem waszej aktywności i wiedzy - gessi - czapki z głów, dziękuje.

W takim razie poszukiwania nadal trwają , widząc ogłoszenie Hipo faktycznie chyba nie ma lepszej opcji, niestety budżet jest już wyżyłowany, chociaż jezeli sie uda zebrać troche więcej pieniędzy to bez zastanowienia zjawię się po nią , niestety obawiam się, iż zaraz mi ją ktoś podkupi.

Zawsze możesz wpłacić zaliczkę i uzbierać resztę, z tego co Hubert napisał to aż chyba mu się tak bardzo nie spieszy :D

Opublikowano

- zderzaki M-pakietowe a progi zwykłe, poza tym brak śladów pakietu więc raczej auto nie miało tych zdarzaków jak zjechało z fabryki

- tylkne lampy poliftowe po przekładce

- felgi nie z tego rocznika

- dwa podłokietniki - to chyba o tych w drzwiach bocznych pisze ale tych jest 4 :duh:

- dwa klimatyzowane schowki? o co chodzi? moze jak sobie podłikietnik otworzy przy włączonej klimie

Jak cie temat interesuje to poproś nr VIN i zadzwoń do dealera BMW to ci podadzą jakie było wyposażenie oryginalne w tym aucie ale jak Ty się zastanawiasz nad autem niewaidomego pochodzenia, którego cena wynosi 90% ceny Hipo, to moim zdaniem nie ma sensu. Bierz auto Hipo bo tam juz nie ma czego dokładać a jak nie masz tych paru kzł to w razie czego możesz puścić na allegro drugi komplet kół, którego tutaj nie masz.

Co do sprowadzenia auta zza granicy to w oferty od emerytowanej, niepalącej lekarki za 1/2 ceny rynkowej nie masz co liczyć. W necie wystawiają głownie handlarze a oni umieją dobrze liczyć, zapewniam. Jak się nie boisz auta lekko bitego to ciekawą opcją jest sprowadzenia tekiego auta i naprawienie go tutaj. Tylko musisz mieć dobry warsztat i kogos kto się zna, mozesz wtedy po wszystkim z budzetem wyjść na młodszy rocznik i wiesz co i jak było robione, czyli auto mniej więcej jak z polskiego komisu ale taniej i bez niepewności co było robione.

Jak chccesz mieć względną pewność to Premium Selection ale z tym budżetem nie znajdziesz tam auta. Jak ja szukałem to w ASO powiedzieli mi że mają tylko Premium Selction do dwóch lat, a starszych jedynek nie ma bo jak nie jest bita to nikt nie oddaje przy zmianie modelu - zazwyczaj puszcza znajomym lub rodzinie. Mówiła mi to kobitka z Bawaria Motors, która szukała dla siebie takiej jedynki i nie znalzala choć jest na tzw. pierwszej ręce i poszła w trójkę.

Moim zdaniem szukanie auta z linków na allegro to najgorsza opcja, a juz od handlarzy i komisantów wogóle bym ogłoszeń nie brał pod jakąkolwiek uwagę, poza autem Hipo, które na forum jest znane i doceniane.

Opublikowano

sory za OT, ale widze Hipo i Hipo więc muszę…

Wczoraj były dwie osoby zainteresowane i chętne, ale obiecałem klientowi z Katowic, że ją zostawię dla niego - dziś przyjeżdża i będzie szukał "haczyków" (sam do siebie mówię - powodzenia :):) )

Cena jest baardzo normalna to auto jest z 2005roku więc też nie ma co się porywać na duże sumy, jednakże stan i doposażenie robi swoje.

Tak, to prawda mam jeszcze ponad pół roku :):)

Zawsze możesz wpłacić zaliczkę i uzbierać resztę, z tego co Hubert napisał to aż chyba mu się tak bardzo nie spieszy :D

Opublikowano

Czytając Wasze posty dochodzę do wniosku ze naprawdę mało wiem nt "jedynki" z drugiej strony to zrozumiałe gdyż jej dopiero szukam...

Gessi naprawdę szacunek , tylko trochę mnie przeraża co piszesz , bo teraz na każdą opcję kupna będe patrzył przez pryzmat Twoich wypowiedzi! :) dlatego myślę ze chyba bez tego forum i Waszej pomocy samochodu nie kupię nawet jadąc ze swoim zaufanym mechanikiem...

Hipo faktycznie temat się rozwijał o Tobie bez Ciebie , ale niestety domyslalem się, że nie zdąże z zakupem Twojego samochodu , gdyż takie oferty rozchodzą się "na pniu" i się nie dziwie....dla mnie na tą chwile troche "za drogo" , niestety 46tys do tego auto trzeba jeszcze ubezpieczyć , dorzucic casco, mimo swietnego stanu zrobić przeglad i robi się z tego pod 50tys...powiecie zapewne, że skoro nie mam wystarczająco pieniędzy to powinienem sobie odpuścić....może to i prawda, może faktycznie warto zaczekać. Nie chce kupować samochodu ,na który nie będzie mnie stać, brać kredyt i modlić się aby nic się nie zepsuło gdyż nie starczy mi na naprawę ! Bardzo denerwuje mnie podejście ludzi, którzy np wyjeżdżają za granicę na pare miesięcy i po powrocie pierwsze co się pojawia to samochód, tylko za miesiąc nie ma już na benzyne..."zastaw się, a postaw się " wracając , szukam na razie opcji do 40tys , może jakiś forumowicz jeszcze będzie sprzedawał swoje cudo w niedlugim czasie ....

Swoją drogą Hipo napisz czy już pożegnałeś swoje cacko...

Tymczasem czerpię nadal wiedzę z tej encyklopedii jaką jest forum:)

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

yyy

http://img853.imageshack.us/img853/8018/p1030908i.jpg

:8) :8) :8) :8) :8) :8) :8) :8)

Opublikowano

świeżyna jak masz znajomego mechanika to słuchaj jego a nie mnie bo on będzie auto widział w realu a nie na fotach.

moja bunia juz sprzedana :cry2: nowy właściciel miał okazje jechać ze mną ok 150km i dokladnie sprawdzić auto, jak się zachowuje na trasie. Jest zadowolony...

poszła do Katosów? jeżeli tak to będę jej wypatrywał i zdam relację czy jej nie zapuścił ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jedź jutro oglądać bo na fotkach jest ok a od oglądania samych fotek nic nie kupisz

sprawdź dobrze przebieg bo niski jak na diesla w tym roczniku

życzę powodzenia :cool2:

Opublikowano
Panowie ! w mojej okolicy pojawiło się coś takiego

widzicie cos może niepokojącego w tej ofercie ?

http://allegro.pl/bmw-118d-2004r-okazja-i1811738289.html

Nie podoba mi się ta kierownica, albo zdjęcia są słabej jakości, albo samochód ma ponad 200tys. na liczniku- obstawiam to drugie :mrgreen:

Ps. pamiętaj przy zakupie auta w takich kwotach, nie żałuj 500zł na sprawdzenie w serwisie, zaoszczędzisz wtedy zdrowie i kilka tys. zł :))

Opublikowano

dzięki Panowie, przeglądnąlem aukcje tego Pana , typowy handlarz , nie moge się do niego dodzwonic ale ten przebieg raczej na zdrowy rozum nierealny.

Jeszcze jedno pytanie gdzie w małopolskim sprawdzac auta? np m-cars? znacie kogoś kto w okolicach Krakowa za opłatą ogląda samochody ? ktos sprawdzony ? powiem szczerze bardzo dużo ostatnio pracuje i mam mało czasu na oglądanie, graniczny czas kiedy musze zmienić auto to grudzień - wtedy kończą mi sie ubezpieczenia starego itd.

może ktoś z Was drodzy Forumowicze bedzie się pozbywał swojej Jedynki w tym czasie? Wiem...wiem ...wiem Hipo miał do sprzedania :)

ps.

Cos takiego zobaczylem

http://otomoto.pl/bmw-120-2-0-diesel-C19811755.html

i

http://otomoto.pl/bmw-118-2-0-d-sprzedamgo-C18930382.html

tylko te przebiegi mnie przerazają...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zemplarze kosztuja!ja kupilem 32 miechy temu mialem obawe zrobilem juz 10tkm mam na blacie 176tkm !nic jescze nie dolozylem ,sory wymienilem swiece koszt 180zl oraz wszytskie fitry ,plyny i odme ale to norma :) !!i tez jak Hipo spodziewam sie dziecka (dowiedzialem sie po zakupie auta :norty: )no coz myslem na e90 ale jak Bog wie w co trafie znow ,znow nie pewnosc bo wszystkiego nie sprawdzisz ...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

niekompletny jakiś taki, obawiam się że więcej fachowych opinii uzyskasz tylko na forum blacharzy :mrgreen:

odradzm ci ten egzemplarz,

nie wywaliło poduchy pasażera więc zapewne była tylko zaślepka po poprzedniej przygodzie a o tym sprzedawca nie wspomina :lol:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, żeby nie zakładać nowego tematu uderzam tutaj. Macie trochę więcej rozeznania od przeciętnego zjadacza chleba więc mam nadzieje pomożecie.

Mianowicie....na co zwracać uwagę kupując używaną jedynkę ?

Są jakieś elementy na które oglądając każdy egzemplarz należy zwrócić uwagę ?

Gdzie zajrzeć a gdzie puknąć ? ;)

Czy są jakieś typowe usterki które łatwo wychwycić ?

Jakie wygląda kodowanie szyb w BMW ?

Jaka powinna być "modelowa" wartość grubości lakieru ?

Gdzie jest kodowany przebieg auta ?

Itp. itd.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Nie dobrze :cry2: poszedł szybki zakłąd o stówke :mrgreen: nie widziałem nigdy, myślałem że nie było...dzięki za odp
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moi drodzy,

jedynka, którą przyjdzie mi niedługo posiadać była regularnie serwisowana w ASO (obecny przebieg 120k km).

Mam pytanie do użytkowników o dalszy serwis tego auta.

1) Czy polecacie tylko i wyłącznie ASO ?

2) Jeśli nie, to czy serwisowanie np w warsztacie ServiceMile jest równie dobre ? Czy każdy taki serwis będzie zapisany na kluczyku lub w samochodzie ? Jednym słowem - czy z perspektywy auta i komputera pokładowego będzie jakakolwiek różnica czy to było ASO czy nie-ASO ?

3) Czy ta przypominajka w kompie nt. kolejnych serwisów jest uzależniona tylko od km czy też dat ? Pytam, bo auto będzie używane sporadycznie (ok 5k km rocznie) i bez sensu żeby po pół roku piszczało, że muszę wymienić filtry...

4) Czy serwisując w servicemile każdy przegląd będzie nabijany w kompa i przypominacz nie będzie brzęczał w nieskończoność pomimo odbytego serwisu nie-w aso ?

5) Jaki jest średni koszt serwisów w ciągu roku przy tak niskim przebiegu ?

6) Czy są jakieś dobre zamienniki, ale tańsze od ori części ? Polecacie, czy tylko oryginały ?

7) Jest coś szczególnie wartego wymiany przy przebiegu 120k km ? Jakieś sprzęgło może ?

DZIĘ KU JĘ i zdaję sobie sprawę, że na część pytań nie da się jednoznacznie odpowiedzieć !!!!!!!

P :)