Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chlopie poszukaj przyczyny a nie wymieniaj bez sensu.. jak nie grzechocza i nie maja luzow to sa ok...
Kompletuje m pakiet z przodu sedan... moze jakos pomozesz?
Opublikowano

ok pompa zamówiona już na allegro z bmw e46 320d m47n 2005r cena 60 zł bez koła ale koleś same pozytywy ma i zarzeka się,że 100% sprawna i osoba prywatna to jest czyli pewnie z jego samochodu

czyli to będzie już 4rta pompa nie chodzi mi już o te odgłosy przy kręceniu kierownicą bo to na każdej pompie było więc pompy na bank nie.. ale o wycie po dodaniu gazu..dodam zmieniłem przewód..zalałem nowy płyn i wyje JESZCZE GŁOŚNIEJ :mad2: :mad2: tylko przy dodaniu gazu podczas jazdy

pewnie w środę zamontuje pompę to dam znać

Opublikowano

nie nie od Turbo to na pewno nie jest po prostu

1.Przy kręceniu kierownicą na postoju słychać miałczenie w zbiorniczku pompy wspomagania..

2.Podczas gazowania na postoju nie ma wycia :mad2: :mad2: żadna rolka nie skrzypi

-koło pasowe corteco,rolka główna i prowadząca INA,napinacza paska głównego INA,alternator zregenerowany ponoć wymienili dwa łożyska w nim,pasek wielorowkowy OE BMW,pompa wody HEPU nowa,przewód ciśnieniowy pompy wspomagania wymieniony to samo.Żadna rolka nie chrobocze ani nie ma luzu podczas kręcenia ale luzno się kręcą nie zatrzymują się od razu ale one mają maks 20tys km zrobione

według mnie jeśli miała by wyć jakaś rolka to by wyła po dodaniu gazu na postoju.. a tu jest tak

jadę np 2,3 bieg dam gazu i puszczę i zawyje pod maską..im mocniej się depnie tym głośniej zawyje.A jak się jedzie stałą prędkością to też wyje lekko najgorzej przy dodawaniu gazu ale dodam na postoju przy gazowaniu tego nie ma.Do póki nie wymieniłem pompy wody to na starej zdarzyło się to sporadycznie GŁÓWNIE W UPALNE DNI to było tak wiec ruszałem tylko pasek+pompę i tyle i po tym zabiegu wyje już co dzień.Koło pompy wspomagania podmieniałem bo miałem drugie to samo.

Aczkolwiek podejrzana wydała mi sie pompa wspomagania..tak jak by w niej coś w środku wyło.Dodam że kurdę nie pamiętam jak było ostatnio rok temu jak zmieniałem pompę.. wiem,ze miałczenie przy kręceniu kierownicą było dalej.. ale chyba nie było wycia podczas jazdy

Kolejno co można by podejrzewać to odma.. na mojej odmie ori bmw którą wymieniłem po zakupie auta zrobiłem z 35tys km.Czyściłem ją ale niby wychodzi wszytko,że ok.

A z tym skrzeczeniem przy kręceniu kierownicą to niesie się po kolumnie kierowniczej to a ona wchodzi do magłownicy.Może w maglu coś nie teges gdzieś jakiś przepływ czy coś nie halo.

Dodam zaworek w maglownicy zmieniałem też na oe bmw

Był też zalany płyn VALVOLINE ATF ,potem 5x razy mobil atf 220 układ to jest taki czyściutki,że dno widać

Dokładnie wymieniłem takie rzeczy by tego się pozbyć.

pompa wody nowa,rolka główna nowa,rolka prowadząca nowa,pasek wielorowkowy nowy,napinacz nowy,3x alternatory to samo,3x pompy wspomagania to samo,przewód wspomagania to samo,koło pasowe corteco,mobil atf 220,valvoline atf,koło pompy wspomagania 2x to samo,

no i ręce opadają na kompie 0 błędów

pasek klimy,rolka klimy ani napinacz klimy to nie jest bo sprawdzałem bez paska klimy

Opublikowano
Miałczene pzy skrece to zazwyczaj jest gdy pompa nie jest jeszcze odpowietrzona po wymianie płynu ale po chwli krecenia kerownicą sie odpowierza jest cisza.Zobacz do zborniczka czy płyn w nim nie jest spieniony. nie wiem jaki wlałes ale ja bym nalał elfmatika do automatycznych skrzyń biegów
Opublikowano

Kolego z maglownicy nigdzie nie cieknie ani z pompy.Odpowietrzona dobrze płyn się nie pieni i go nie ubywa.

Dodam,też ze jak miałczy a jednocześnie jak się skręca i dodaje gazu to zamiałczy jeszcze głośniej.. ale ten efekt jest na trzech pompach....