Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzis zauważyłem ze zrobiła mi sie mała dziurka w górnej czesci rury jak w temacie. Pytanie czy da sie to jakoś zakleić czy trzeba szukać używki?

Chodzi dokładnie o górna cześć elementu nr 3 na schemacie

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=PD91-EUR-01-2007-E83N-BMW-X3_30d&diagId=11_3888

Nie zauważył bym tego gdyby bie fakt, ze od kilku dni chlapal mi olejem obudowę filtra powietrza. Co wytarłem po jakimś czasie znowu delikatna plamka....

Wiem ze w dolocie zawsze bedzie troszkę oleju ale czy to normalne ze aż tyle? Oleju nie ubywa, turbina dmucha ładnie. Czy to oznacza ze pomału nadchodzi jej koniec i lepiej za wczasu jechać na jej regeneracje?

Opublikowano

Witam,

Skleić się tego nie da - tzn. da się, ale długo nie wytrzyma bo jednak ciśnienie tam jest spore. Używkę będzie Ci ciężko znaleźć właściwą, bo było kilka numerów tej części, a każda różni się szczegółami. Wszystko zależy od silnika - mocy, rocznika itp. W ASO koszt nowej to ok. 985 zł brutto (razem z czujnikiem - nie da się kupić bez) :D

Pozdrawiam

Opublikowano
Też mam wątpliwość czy opaska będzie dobrze trzymała, albo jak ona długo wytrzyma - na początku na pewno będzie ok. Zakładam, że wąż jest w miarę ok jakości skoro firma się tylko tym zajmuje :D Z drugiej strony nie jest to drogie i może warto spróbować :lol:
Opublikowano
taki zamiennik rury zalozyłem do juz sprzedanego e60... działał jak oryginał... jezeli auto jest po czopie polecam opaski SGB zamiast tych zwykłech... nie bedzie problemów...