Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam sredecznie. mam pewien problem w swoim 118d . PRzy gaszeniu silnika lekko trzęsie budą i słychać jakiś pisk , wrzucam link do filmiku gdzie objaw jest identyczny ( tylko 0:33 s , przy wciskaniu sprzęgła nie mam żadnego objawu prócz lekkiego pisku , podejrzewam wysprzęglik ) . Czy to będzie dwumas do wymiany ? Podczas ruszania nic nie szarpie, buda na jałowym też nawet nie drgnie.
Opublikowano

Sorki wielkie, widzę, że filmik się nie wrzucił... :duh: :duh: :duh:

Mój objaw 0:33s.

Generalnie już wiem, że to na bank nie dwumas ale może ktoś podpowie co to może być :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na filmiku to dwumas ale w takim stadium to musi szarpac

Jak Ci szarpie przy gaszeniu to luknij czy masz klapki wirowe i czy sa na swoim miejscu

Opublikowano
U mnie nie ma tego dziwnego buczenia przy wciskaniu sprzęgła, ostatnio nawet dla testu jechałem z niską prędkością na 6 biegi, zero trzęsienia, szarpania, nic. Sprawdzę to co piszesz i dam znać :cool2:
Opublikowano
Witam. Zfilmiku ewidentnie sprżęgło do wymiany (w bmw to bardzo szybka operacja) piszczy najprawdopodobniej łożysko wyciskowe sprzęgła przy okazji dwumasa tlucze sie masakrycznie i nie zawsze bedzie szarpać. Dwumase mozna równiez zastąpić zwykłym kołem zamachowym i zapomniec o problemie
Opublikowano
z tego filmiku jedynym objawem u mnie jest to piszczenie przy gaszeniu silnika , przy tym troszkę zatrzepie budą.

A nie widzisz na filmie co sie dzieje gdy naciska sprzęgło?

Opublikowano
widzę oczywiscie, dlatego piszę że u mnie jest z tym spokoj , nic się nie dzieje przy wciskaniu sprzęgła prócz lekko piszczącego wysprzęglika, buda nie trzepie, przy probie roszenia ze sprzęgła z ręcznego nie czuć żadnego bicia. :)