Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy demontował ktoś z kolegów gałkę zmiany biegów w automacie? Słyszałem że wystarczy pociągnąć mocniej do góry. No i jak z montażem wciskamy czy jak? Dodatkowe pytanie dotyczy rozebrania samej gałki tzn. oddzielenia plastiku środkowego od skóry po obu stronach. Mam ją zrysowaną zastanawiam się nad regeneracją - ponownym malowaniem itp. Może ktoś to już robił i może coś doradzić?
Opublikowano

W sieci znalazłem opis że należy wrzucić na N i naciskając przycisk na gałce ciągnąć do góry. Chciałbym to potwierdzić.

Co do samej regeneracji czy rozbierania samej gałki znalazłem taką instrukcję :P

Link

Opublikowano
Tak jak piszecie szkrzynia na N i energicznie z przyciskiem. A plastik można oddzielić przesuwając go ku górze. U mnie była zdarta miejscami folia, udało się zdjąć całą i gałka teraz jest w chromie.
Opublikowano
Ja ściągnąłem rączką od noża kuchennego, żeby nie było ostrego kanu. Za mocno też nie dociskaj bo ślady zostaną , później polerka i lepiej wygląda jak poobdzierana.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może warto też podgrzać suszarką, klej filii powinien wtedy zrobić się miękki.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!