Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć proszę o sprawdzenie samochodu, cena bardzo wysoka jak na ten model.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-330i-centrum-e46-katowice-m-pakiet-ii-6-bieg-ID6ylxPh.html

Po oględzinach:

-popękany lakier na tylnym zderzaku, cały tylny zderzak owiśnięty

-zabrudzone lampy klapy

-komora silnika bardzo ładnie wypicowana na sprzedaż

Podczas jazdy wszystko okej sztywno bez niepokojących odgłosów, jednak miałem wrażenie braku mocy, brak korozji na nadkolach, brak kesonów to minus.

========================================

Vehicle information

========================================

VIN: WBAEV51030PD81742

Type code: EV51

Model: 330I (EUR)

E-F-R series: E46 4FL

Series: 3

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: M54

Displacement: 3.00

Power: 170 (231 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 668 - SCHWARZ 2

Upholstery code: G7AT - STOFF LASER/ANTH

Prod.date: 2003-10-21

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S8SP Control unit CO2

S167 EU4 exhaust emissions standard

S210 Dynamic stability control III

S226 Sports suspension settings

S302 Alarm system

S338 M Sports package II

S411 Window lifts,electric,front/rear

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S465 Through-loading system

S473 Armrest front

S481 Sports seat

S494 Seat heating driver/passenger

S520 Fog lights

S521 Rain sensor

S530 Air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S650 CD player

S661 Radio BMW Business (C43)

S710 M leather steering wheel

S716 Aerodynamics package

S724 Sports Edition

S760 High gloss shadow line

S770 Interior trim trips, Alu Silver Cube

S775 Headlining anthracite

S785 White direction indicator lights

S788 BMW LA wheel, Individual

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S832 Battery in luggage compartment

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

Opublikowano

Dochodzi jeszcze rdza na masce pod nerkami.

Powodem jest cena, druga rzecz to bede brał auto do serwisu na kompletne sprawdzanie. Wolałem tutaj pierwsze zapytać czy ktoś wie coś wiecej zanim wydam 200zł na sprawdzanie samochodu.

Chciałbym też wiedzieć czy macie dostęp do historii serwisowej żeby potwierdzić przebieg.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Większość silników M54B30 nie trzyma fabrycznej mocy więc Twoje odczucia w związku z brakiem mocy są jak najbardziej zasadne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wolałem tutaj pierwsze zapytać czy ktoś wie coś wiecej zanim wydam 200zł na sprawdzanie samochodu.
200 zł?? W serwisie czy u Janusza mechanika? Historię serwisową i przebieg możesz kupić u DRAYa.
Opublikowano
Większość silników M54B30 nie trzyma fabrycznej mocy więc Twoje odczucia w związku z brakiem mocy są jak najbardziej zasadne.

To czy 330i nie ma mocy czy ją ma jest odczuciem czysto subiektywnym i zależy od tego czym jeździł wcześniej. M54 oddaje liniowo moment obrotowy i stąd często wrażenie że to grzeczne auto jeżdżące bez fajerwerków. Wsiadam do e30 325i i boję się że mogę sobie zrobić krzywdę, a potem do kolegi 550i i uważam, że to auto dla...dziewczynek.

Opublikowano
Odczucia jezdne w e30 a e60 bądź f10 (bo nie podałeś jakie 550i) są na pewno bardzo inne już z uwagi na komfort i klasę pojazdu. Co do mocy zawsze można auto wziąć na hamownię, w końcu to też niewielki koszt przy cenie auta 35 tys. zł. Cena auta biorąc niemieckie realia (o ile auto nie jest odpicowanym szrotem, a raczej nie jest) jest jak najbardziej zasadna i realna.
Opublikowano

Z Zenkiem jest ten problem, że nie pojedziesz z tym autem na sprawdzenie tam gdzie chcesz. Zenek zabierze Cię do Krystiana (Mobil Klimat) i tam będziesz miał sprawdzenie auta za 200 zł. Czy panowie są ze sobą ugadani nie wiem, niemniej dla mnie takie traktowanie nie jest przyjemne. Więcej, myślę że o hamowni to możesz pomarzyć.

Widziałem to auto zaraz po przywiezieniu, popękany lakier na tylnym zderzaku, lewe drzwi kierowcy pomalowane (bo to nie było lakierowanie) byle jak, ściekający zaciek, na dole zardzewiałe (stawiam, że Zenek to naprawił). Nad tablicą rejestracyjną też zważony lakier na dokładce (to akurat pierdoła). Nie miałem miernika lakieru, więc nie wiem jak ogólnie wyglądało. Nie powinno to mieć większego wpływu, ale nie spodziewaj się, że to jest igła. Silnik na słuch faktycznie pracował dobrze, ale czy trzyma moc nie wiem.

Dla mnie za drogie. Wolę dołożyć i rozglądać się za E90, ale to moja opinia.

Opublikowano
Tal wlasnie chcialem jechac do Krystiana, jest dosc rzetelny. Jak moj brat kupowal u zenka auto to udalo sie utargpwac 4 tys z uwagi na rzeczy ktore chlopaki u krystiana widzieli. Co nie zmienia faktu ze auto stanowcz za drogie jak na sedana. Taka cena tp za solidne coupe jednak. Podjade ponegocjuje i zobaczymy.
Opublikowano
Zabrudzone lampy klapy to standard. Rozklejają się i następuje zabrudzenie. Jedyna rada wymiana na nowe, nawet były promocje w ASO na takie lampy. Sam skorzystałem i wymieniłem.
Opublikowano
Jak chciałem z Zenkiem jechać do Sikory to powiedział, że ma za daleko. No ale próbuj, mnie to odstraszyło.
Opublikowano
U mnie jak dzwonię do kogokolwiek o auto jedno z pierwszych pytań, to czy mogę sprawdzić auto w dowolnym wybranym przez siebie serwisie (najczęściej ASO) i jak słyszę, że nie ma czasu, że nie pasuje, że ze starym autem po ASO się nie jeździ, to nawet nie jadę auta oglądać, choćby nie wiem jakie to wycackane było (na zdjęciach).
Opublikowano

Mi kiedyś, kiedy zapytałem się czy mogę obejrzeć auto na jakimś kanale. gostek powiedział żebym sobie wywrócił auto do góry kołami :lol: po czym zamknął drzwi i poszedł do domu. Dobrze zrobił bo bym do tej pory pierdział w pasiaki.

Długo by opowiadać na jakich prostaków się trafiało. :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak szukałem e46 320d to na pytanie, czy możemy do jakiegoś serwisu podjechać, usłyszałem coś w rodzaju i z pretensją: "ooo to jak już na starcie sobie nie ufamy, to nie mamy o czym rozmawiać" :lol:
Opublikowano
Jak ja bym usłyszał taki tekst, to bym mu odpowiedział tak: Ok, nie ma problemu, będziemy sobie ufać, kupuję auto bez żadnego sprawdzenia, dzisiaj je zabieram, piszemy umowę, a pieniążki prześlę pocztą, w kopercie :twisted: przecież sobie ufamy, prawda? :mrgreen:
Opublikowano
Jak szukałem e46 320d to na pytanie, czy możemy do jakiegoś serwisu podjechać, usłyszałem coś w rodzaju i z pretensją: "ooo to jak już na starcie sobie nie ufamy, to nie mamy o czym rozmawiać" :lol:

To typ handlarskiego pajaca w sandałach i białych skarpetkach.