Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

wiem, że było już kilka tematów apropos nadmiernego dymienia w dieslach bmw bez dpf ale zazwyczaj kończyło się, że ktoś ma coś niesprawnego lub ma nieszczelny układ. W moim przypadku zostało chyba wszystko sprawdzone i nic takiego się nie dzieje. Auto ma moc, mój mechanik twierdzi, że tak musi być :mad2: Samochód puszcza czarny dymek nawet dodajc lekko gazu. Jak daje gaz do dechy to na całej ulicy robi się czarno :duh: Zastanawiam się czy to nie przez program podnoszący moc, który robił poprzedni właściciel. Myślę, że moc może być podniesiona przynajmniej o ok. 40KM. Czy w takim przypadku faktycznie auto może nadmiernie dymić? Czy ktoś próbował zejść z programu do oryginału ale z uwzględnieniem wyciętego dpf-a?

Opublikowano
A dpf wyciełeś bo się zapchał tak ?

No właśnie to nie ja wyciąłem dpf tylko poprzedni właściciel jeszcze w niemczech. Coś musiało z nim nie grać, chyba, że ktoś wyciął bo chciał zwiększyć moc :roll: na pewno turbina była wymieniana przy 90 tys. w aso w niemczech (teraz mam 170tys). Na co najlepiej zwrócić uwagę jeżeli samochód jezdzi zupełnie w porządku, ma moc, trzyma obroty? turbo? wtryski?

Opublikowano
A dpf wyciełeś bo się zapchał tak ?

No właśnie to nie ja wyciąłem dpf tylko poprzedni właściciel jeszcze w niemczech. Coś musiało z nim nie grać, chyba, że ktoś wyciął bo chciał zwiększyć moc :roll: na pewno turbina była wymieniana przy 90 tys. w aso w niemczech (teraz mam 170tys). Na co najlepiej zwrócić uwagę jeżeli samochód jezdzi zupełnie w porządku, ma moc, trzyma obroty? turbo? wtryski?

Przepływomierz, termostaty, dolot, nieszczelności ... dobrze zrobić diagnostykę porządną.

Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
J bym sprawdził przede wszystkim program, u mnie po wycince dpf-a bez żadego programu auto przy normalnej jeździe nic nie puszczało ale przy mocnym depnięciu już tak, W chwili obecnej po programie nic kompletnie nie puszcza nawet praktycznie nie brudzi końcówek po dłuższej trasie tak jak to było przed programem, jedynie co jest i było to lekki smród z rury np na postoju. Przed wycinką dpf-a tego nie było....