Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś, podczas cholernej ulewy, chciałem włączyć drugi, szybszy bieg wycieraczek. i.... nichuchu.

Pracowały z identyczną prędkością jak na pierwszym zakresie.

Jaka może być tego przyczyna i gdzie jej szukać?

UWAGA

Czujnik deszczu -działa

pierwszy bieg-działa

drugi bieg-działa(ale z prędkością biegu pierwszego)

Opublikowano
Częstotliwość na pierwszym biegu możesz ustawić sobie sam.Na pierwszym biegu masz ustawioną częstotliwość zbliżoną do częstotliwośći drugiego biegu i to cała tajemnica..A ulewa pewno nie była tak mocna jeśli drugi bieg dałby radę.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano

Absolutnie mnie nie zrozumiałeś oraz nie jestem w stanie Ci przyznac racji.

1. położenie nr 1 to czujnik deszczu-logiczne i nie podlegające dyskusji.

2. położenie nr 2 to "bieg"pierwszy-wycieranie ciągłe z prędkością ok 60 ruchów na minutę

3. położenie nr 3 to "bieg"drugi-wycieranie ciągłe z prędkością ok 120 ruchów na minutę.

i chodzi mi o pkt 3. do tej pory działało normalnie(tzn szybko). W tej chwili nie ma żadnej różnicy w prędkości zbierania wody pomiędzy ustawieniem przełącznika 2 i 3. Działają z tą samą prędkością.

I pytanie dotyczy: co(jaki element, podzespół, obwód,rezystor czy cholera wie co innego) jest odpowiedzialny za to, że wycieraczki nie pracują szybciej niz w położeniu nr 2(jak dotąd było).

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Daj większe obroty i obserwuj czy szybciej chodzą.

U mnie przyspieszają, ale co jest przyczyną? Jakiś regulator napięcia, czy padający alternator, tego nie wiem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja obstawiam manetkę.

Najpewniej masz w niej niekontakt i przełączając na pozycję 3 cały czas "zostajesz" na pozycji 2.

pzdr

yaz

• 4 tygodnie później...