Skocz do zawartości

[318d] Auto kopci czarnym dymem, sadza w rurze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem test przelewowy trwał około 25-30min i wyszło, że trzy wtryski przelewają w miarę równo a jeden o połowę mniej, Mam przeciek z miedzianej uszczelki na tym wtrysku więc pewnie przez to, poniżej zdjęcie:

http://s10.ifotos.pl/mini/IMAG0101j_saenrhx.jpg

Poprawię test jak wymienię uszczelkę miedzianą, wydaje mi się że wtryski będą okej. Wykryłem natomiast przeciek z uszczelki pod głowicą:

http://s2.ifotos.pl/mini/Beztytulu_saearwe.png

Oleju ubyło po 3000km około 2-3mm na bagnecie, więc wyciek nieduży ale pasuje to zrobić bo olej zlewa się po silniku i kapie na dolne osłony. Płyn chłodniczy w normie nie ma oleju, sprawdzone. Zdaje mi się, że czasem podczas odpalania puści małego białego dymka.

Czy przez uszczelkę może dymić na czarno przy dynamicznym dodawaniu gazu czy to będzie jeszcze co innego?

Jak uszczelnić to miejsce, jest sens zrzucania głowicy, skoro wyciek jest od strony rozrządu a nie na bloku silnika?

Wyciek nie jest duży, ale olej skapuje, uda się zrobić to jakimś klejem?

Opublikowano

Pytasz

Wyciek nie jest duży, ale olej skapuje, uda się zrobić to jakimś klejem?

Znajomy robił to: planowanie,wszystko dobrze wyczyszczone, uszczelki erling oraz masa uszczelniająca REINZOSIL ,dobry klucz dyno, trzymanie się zasady kolejności przykręcania śrub i praca nie na akord.

W necie jest wiele na ten temat.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Wiem, że najlepiej jest wymienić uszczelkę pod głowicą ;), tylko mam problem bo sam sobie tego nie zrobię bo nie mam gdzie, mieszkam w bloku ;/, dlatego pytam czy da się czymś to skleić bo uszczelka jako cała jest dobra, po dokładnym obejrzeniu wyciek jest tylko w tym miejscu i wydaje mi się, że jest on zaraz na łączeniu uszczelek z pokrywą rozrządu, więc chyba nie ma tam dużego ciśnienia. Jak pojawi się gdzieś poważniejszy wyciek to będę robił całą uszczelkę, narazie chciałbym to skleić i zobaczyć co się będzie działo.

Czy aplikacja po dobrym odczyszczeniu miejsca tym klejem REINZOSIL będzie trymać? Robił ktoś coś takiego już?