Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 lat + firma + diesel =72 tyś. przebiegu?

Jeśli to prawda to tylko brać.

własnie dlatego pytam czy ktos ogladał, bo brzmi zbyt optymistycznie :)

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
Przebieg niby niewielki (zakładamy że prawdziwy) ale wersja słaba, nie ma kilku (moim zdaniem) podstawowych rzeczy, przede wszystkim nawigacji i aktywnych świateł. Można żyć bez panoramy, grzanych foteli, tempomatu, poszerzonych zegarów czy nawet "dużej" nawigacji. Na plus silnik, skrzynia i fotele sportowe. Cena też nieszczególnie okazyjna jak za taką wersję i rocznik. Pomyśl czy płacąc sporą sumę (90tys) chcesz jeździć z uchwytem do telefonu na szybie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz do bmw check za nieduże pieniądze cała historie poznasz.....

Jeżeli jest prawdziwa to starhowac trochę i brać....

Lepiej dać 10-15k więcej za pewne auto niż kupić 328i okazję z USA ulepa za 65k ;)

Pozdrawiam

Ps. Jak mało jeździsz w trasach navi nie iest potrzebma ja przy nowym aucie nie brałem i nie narzekam....

male-bmw-2.png
Opublikowano

ja mam Navi Business, ale uważam to za absolutnie zbędny wydatek.

1000x lepsze są Google Maps.

Nie wiem jak jest z Navi Pro, ale nie sądzę, że przebijają Google-a.

f30 320i xd automat LCI
Opublikowano

Napisz do bmw check za nieduże pieniądze cała historie poznasz.....

Jeżeli jest prawdziwa to starhowac trochę i brać....

Lepiej dać 10-15k więcej za pewne auto niż kupić 328i okazję z USA ulepa za 65k ;)

Pozdrawiam

Ps. Jak mało jeździsz w trasach navi nie iest potrzebma ja przy nowym aucie nie brałem i nie narzekam....

Również polecam bmw-check - też tam sprawdzałem, szybko i solidnie.

Zgadzam się również, że trzeba dopłacić a ulepy 328i obchodzić szerokim łukiem, jednak kolega bierze pod uwagę diesla, a tych jest znacznie więcej, budżet też ma realny więc może warto poszukać czegoś z wyposażeniem, bo to później cieszy. Moim zdaniem najlepszym "bajerem" są w tym aucie właśnie aktywne światła, których w tym egzemplarzu brak.

Dla porównania - ja dałem 110k (brutto 23%) za f31 z 2014, co prawda 143 a nie 184 KM, 120000km, przebiegu ale z całym wyposażeniem, jakie chciałem i kolor jaki chciałem.

Tak, żeby daleko nie szukać:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-m-pakiet-acc-professional-oryginal-fa-vat-23-ID6yNAbF.html

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-f30-sportautomatic-sport-line-hifi-faktura-vat-23-ID6yMZBj.html

Opublikowano

Panowie,

dzieki za porady i uwagi nt ogłoszenia.

mój budżet to ok 80-85k PLN ,i chcialbym F31 320d w automacie - rocznik wiec 12-13 - przebieg pewnie w okolicach 80-90kkm było super znaleźć.

jesli chodzi o wyposażenie to nie jestem bardzo wybredny, ale nie po to wydaje tyle kasy aby golasa kupować

szukam po mobile.de i nawet calkiem ciekawe ofert sie zdarzają,

np:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=240536089&categories=EstateCar&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&numberOfPreviousOwners=1&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&ambitCountry=DE&maxMileage=100000&minFirstRegistrationDate=2013-01-01&minPowerAsArray=124&minPowerAsArray=KW&maxPrice=19200&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C75%2C10%2C76%2C11%2C12%2C13%2C88%2C14%2C77%2C15%2C103%2C56%2C78%2C118%2C72&makeModelVariant1.modelGroupId=21&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=240832581&categories=EstateCar&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&numberOfPreviousOwners=1&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&ambitCountry=DE&maxMileage=100000&minFirstRegistrationDate=2013-01-01&minPowerAsArray=124&minPowerAsArray=KW&maxPrice=19200&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C75%2C10%2C76%2C11%2C12%2C13%2C88%2C14%2C77%2C15%2C103%2C56%2C78%2C118%2C72&makeModelVariant1.modelGroupId=21&pageNumber=1&fnai=prev

spytałem o te sztuke, bo w kraju to nieco łatwiej z zakupem

szukam wiec dalej

dzieki jeszcze raz

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

Panowie,

Jeszcze raz chcialbym poradzić sie, czy możecie podac przykłady wyposażenia które wg Was warto mieć i jak je rozpoznać na zdjęciach i/lub w opisie.

np. tzw limiter widze ze wyglada inaczej niz tempomat i mozna to poznac po przyciskach na kierownicy (1 przycisk z napisem LIM= limiter, 3 przyciski + rolka = tempomat)

Na co jeszcze należy zwracać uwage na zdjeciach w temacie wyposażenia,

dziekuje

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
Na co jeszcze należy zwracać uwage na zdjeciach w temacie wyposażenia,

np.

- jaka kierownica - generalnie są 3 rodzaje: podstawowa, sportowa i m pakiet

- czy widać dodatkowe głośniki tweetery w narożnikach przy lusterkach zewnętrznych, brak oznacza opcję podstawową nagłośnienia, która gra słabo

- ekran nawigacji czy 6'' czy 8.8''

- jakie zegary, te rozszerzone mają elektroniczny ekonomizer - na dole w tarczy obrotomierza

- czy fotele sportowe - sportowe mają wysuwaną przednią część siedziska

- jakie listwy ozdobne - czy aluminium czy plastik

f30 320i xd automat LCI
Opublikowano

- czy widać dodatkowe głośniki tweetery w narożnikach przy lusterkach zewnętrznych, brak oznacza opcję podstawową nagłośnienia, która gra słabo

Moim zdaniem, nie ma co przesadzać z standardowym zestawem audio - nie jest źle! Czytając forum przed zakupem miałem wrażenie, że gra gorzej niż 40 letni gramofon - a to nie prawda!

Opublikowano

Ja teraz jeżdżę Japończykiem więc wiem co to znaczy słabe audio - aby to porządnie grało wyciszylem drzwi i wymieniłem głośniki , ale nie spodziewam się że BMW mnie zawiedzie

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

Mnie się podoba, ale sedan więc ja odpadam - walizki muszę gdzieś upchnąć

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

Moim zdaniem absolutne minimum w tym aucie:

- fotele sportowe - nie chodzi tu o sport ale o to, że zwykłe są niewygodne i przede wszystkim nie mają "kołyski" (2 poprzednie BMW miało zwykłe i trzeci raz tego błędu nie zrobiłem)

- xenon - w tej klasie auta źle wygląda zwykła lampa, dwa że nie ma wtedy też ringów

- nawigacja - auto za 100k i telefon na szybie? ale może dla mnie to ważne bo po miejscu mam inny samochód a BMW raczej na trasy

- skrzynia automatyczna

- climatronic 2-strefowy

Dobrze mieć:

- duża nawigacja - rozpoznajesz po większym, prostokątnym ekranie

- touch-pad - pokrętło od idrive jest większe

- rozszerzony asystent świateł - rozpoznajesz po 2 przyciskach na manetce kierunkowskazów (zwykła ma jeden BC)

- grzane fotele (dodatkowe przyciski na panelu klimatyzacji)

- dach panoramiczny

- rozszerzone zegary - poznajesz po tym, że nie ma analogowego ekonimizera

- oświetlenie w klamkach i elektryczna klapa - ale nie jestem pewien czy każda tego nie ma. To samo tyczy się podświetlenia wnętrza (boczki drzwi).

- connected drive - na głównych drogach masz informacje o korkach

Pełnia szczęścia:

- mocny silnik

- radar

- kamery

- fotele z pamięcią

- nagłośnienie HK

Opublikowano
No skóry by się przydały :) ma za to łopatki zmiany biegów tylko czy to jest aż tak potrzebne ? ciężko jest zeby wszystko było a interesuje mnie tylko 320i w automacie
Opublikowano

Jeśli przebieg faktyczny i cena brutto to ciekawa okazja. Paru rzeczy brakuje, ale nie ma co grymasić. Łopatki - chciałem mieć, ale chyba głownie dlatego, że fajnie wyglądają, teraz już wiem, że bym nie używał, manualną zmianę włączyłem może ze 2-3 razy, głownie żeby sprawdzić jak działa.

Opublikowano

Na plus:

1. duża navi

2. skóra

3. rozszerzone zegary

Na minus:

1. klimatyzacja manualna i brak nawiewu na tył

2. brak tempomatu

3. podstawowe audio

4. brak foteli sportowych

5. kolor (kwestia gustu)

dzieki, tej klimatyzacji to kompletnie nie zauważyłem ze jest manual

czy tylko 2 wpisy serwisowe (zdjęcie 9) przy 52tyś i 84tyś km to nei jest niepokojące, czy poprostu wszystko sie tam nie wyświetla naraz?

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

Z informacji na mobile wynika, ze handlarz ma braki w znajomosci niemieckiego. Nie wiesz na kogo trafisz. Zawsze mialem obawy przed kupowaniem auta u takich sprzedawcow i wolalem zaplacic wiecej kupujac w salonie. Z drugiej strony sprowadzilem juz 2 VW i mazde kupowanych u "wolnych" handlarzy i jak do tej pory nie bylo zadnych problemow. Znalezenie odpowiednich aut zajelo mi jednak z reguly ponad miesiac, co jest niemozliwe jesli nie masz kogos na miejscu.

Na youtube tafilem na kanal "auta z niemiec". Tam skrotowo mozna zobaczyc jak powinien przebiegac zakup auta. Moze warto skorzystac z uslug takiej firmy, bo jesli nie wychwicisz wszystkich ukrytych wad, lub pojedziesz by wrocic z niczym, to koszty moga byc o wiele wieksze.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3