Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja przy feldze 16' ET 34 przód i tył ori wzór, miałem założone dystanse 25 mm tylko na tylnej osi. Przód wygląda bez dystansów dobrze lecz max do przodu możesz włożyć 15mm. Też takie zakładałem, lecz auto trochę złe mi się prowadziło, miało jakieś bicia przy większej prędkości. Pozbyłem się dystansów z przodu i jest ok.

Dystanse kupowałem z allegro przelotowe nie przykręcane do piasty.

• Odpowiedzi 511
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Miałem na zimowym setupie z przodu 1.5cm a z tyłu 2.0 najtańsze dystansy z allegro przelotowcze chyba 60zł kosztowały zrobiłem 10tyś kilometrów nie raz osiągając prędkości 230km/h i nie odczuwałem ani to minimalnego bicia. Na lato założyłem 1,5cm na tylną oś i również osiągałem już v max i żadnego bicia.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

proszę o pomoc w doborze dystansów do felg w rozmiarze 17 et 34 opona 225/45 do BMW E90 330xd. Czy można założyć dystanse jeżeli auto jest w x-drivie, strasznie schowane są felgi w modelach przed FL, bardzo proszę o informację na ten temat.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Felgi oryginalne, nie przesadzaj, że są aż tak schowane, możesz dać po 15mm na stronę.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Na lato mam styling 285 i wydają się być takie wepchnięte, a na zime mam styling 162 i wydają się być troche mniej schowane, zaczęło mnie to ostatnio irytować. Jakiej firmy najlepiej dystanse? Czy śróby wtedy też trzeba wymienić na dłuższe? Pozdr.
Opublikowano

Przy takim samym et przodu nie ruszałem bo moim zdaniem wygląda ok z tyłu mam dystans 15mm przelotowy i wygląda ok 20mm wydaje mi się że przy maksymalnym obciążeniu auta może na nierównościach ocierać oponami o ranty.

U mnie wyglądało to tak:

Brak dystansu:

http://images40.fotosik.pl/1499/7a132478376e7b91med.jpg

Z dystansem 15mm:

http://images46.fotosik.pl/1465/075f40ae42a62efdmed.jpg

Opublikowano
Dzięki Panowie za odpowiedzi. Filmik powala, na pierwszy raz budzi śmiech ale tak naprawde szczęście w nieszczęściu mogło się skoczyć o wiele gorzej. "Kuba 369". Daj namiary gdzie kupowałeś Swoje dystanse. Też myślałem tylko o tyle, tylko nie mam wiedzy co do tego jak jest układ x-drive czy to nie będzie kolidowało z mechanizmem różnicowym itd...
Opublikowano
Ja kupiłem dokładnie ten ttp://allegro.pl/dystanse-bmw-e36-e46-e60-15mm-72-6-5x120-sruby-i2262409623.html bo stwierdziłem że płacić 400zł za kawałek aluminium nie będę poczytałem dużo opinie że takie biją tylko te za 400zł i powiem ci że tak piszą ludzie którzy nie jeździli na tych dystansach tylko mają skrzywienie że tanie musi być do du... Jest kilka osób na forum które jeżdżą na tych dystansach i jest ok ja z czystym sumieniem polecam na zimę mam dystanse 20mm tył 15mm przód a na lato tylko tył 15mm nic nie bije nic nie stuka anie nie puka nawet przy v max. Co do napędu nie mam pojęcia ale z tego co mi się wydaje e90 po lifcie ma juz poszeżoną tylną oś a przód został fabryczny więc wydaje mi się że to nie będzie miało żadnego wpływu. Może spróbuj zapytać na forum subaru tam odpowiedzą ci na 100%.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Nie będzie pasować będzie obcierać 10mm to max jeżeli to standard zawieszenie no i domyślam się że felga 8,5" ?

Mysle ze nawet te 10mm moze byc problematyczne, bo pytajacy kolega ma felgi z E60 zapewne, ale mozna byloby zaryzykowac.

Tak czy inaczej dystanse 20mm na pewno nie podejda.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie a jak rozwiązać "problem" śrub zabezpieczających na oś na której chcę założyć dystanse? Kupno zwykłych śrub o różnych długościach jest możliwe, ale skąd wziąć dłuższe śruby zabezpieczające? Czy one też występują w bmw w różnych rozmiarach, czy po prostu muszę szukać jakiegoś innego rozwiązania?
Opublikowano

Mam alufelgi 8x17 ET30 i założone dystanse 20mm, dystanse H&R przykręcane na śruby z kompletu.

Śrubami seryjnymi przykręcasz koło do dystansu. Pasuje również śruba zabezpieczająca.

Z ET 37-39 będzie pasowało z ET 20 to już nie.

Opublikowano

Ok. Zrobione.

Felgi styling 185 (17"/8" ET 34) + dystanse 20 mm, wygląda to duuużo lepiej niż wcześniej:

http://img692.imageshack.us/img692/3919/photo1xfa.jpg

Opublikowano

Rozumiem, ze dales dystans na tyl tylko, czy przod tez?

Generalnie problematyczny w preLCI jest przod, na tyl takie zestawienie jak dales jest OK, zreszta widac na zalaczonym foto.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej,

Miałem to,to już zamontowane gdy kupiłem samochód. Co do dystansów to nie były one za dobrze spasowane i były dodatkowo założone kołnierze żeby nie latoło. Na początku było ok, ale jak zmieniłem opony na zimówki to te kołnierze się rozleciały, koło zaczęło mi telepać przy 120-140 km/h więc wywaliłem całe dystanse. Co do mocowania przelotowego, dystanse mimo że nie były mocowane do piast na stałe to tak były zapieczone, że ok 20 min zajęło ich ściągnięcie za pomocą dłuta i młotka...

Zanim rozwaliły się te kołnierze to wszystko działało całkiem sensownie. Tak więc jak się dobrze spasuje to nie powinno być problemów. Przynajmniej takie moje odczucia.

Opublikowano

Zainwestuj nawet w używki ale firmowe.Latałem na przelotowych H&R trzy sezony i wszystko było miodzio kupowałem używane.Wcześniej kupiłem nowy produkt made in tokarka, garaż w tej samej cenieco używki firmowe to biła kierownica i miały mniejszą płaszczyznę przylegania felga tarcza.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
no co kupie te sprawdzę jak działają ale moze wezne 15mm bo nawet przed mówca ma tej samej firmy 15mm i jest git ale 20mm moze być problem
Opublikowano

ja mam przod 1,5cm i tyl 2 cm. Powim tak tyl lezy idealnie ale przod 1,5cm to z duzo. kolo dosc mocno wystaje. Do tego po dystansie cos mi przod zaczyna bic.

nie wiem czy dobrze widac http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7cc9d5a972163bbb.html

dodam ze dystans w e90 na tyl to must have. nawet dzisiaj jechalem za e91 na standardowym setupie i wygladalo to naaprawde biednie. kola mocno schowane.

tutaj tyl http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db566c77c3bbcf9d.html