Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Z góry uprzedzam, że nie wiem czy dobrze opisałem problem. :cry:

Jadąc około 80km/h i w góre, słychac coś jak metaliczne brzęczenie .... Nie wiem jak to dokładnie nazwać ,w każdym razie słychać coś.

Jak wysprzęgle ,jest cicho.Puszczę sprzęgło znowu słychać.

Dodam że ostatnio wymieniłem,sprzęgło,dwumas,łożysko tył,hamulce komplet tył.

Autko ma 207 tyś.nabite.

Jakieś rady,sugestie.

Ktoś ,coś.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Postaram sie to nagrac,choc watpie aby telefon to zebral tak aby mozna bylo to odroznic.

Wczoraj wiozlem znajomego aby mu pokazac o co mi chodzi,a tu jak na zlosc nic...A dzisiaj znowu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,w koncu znalazlem cos podobnego do tego co ja mam.Objawy te same,odglos tak jak by tez.

Tylko czy opinie sa ok?

Dodam ze jak juz pisalem ,jestem po wymianie dwumasu i sprzegla.

Podaje link.

Opublikowano
Cos w skrzyni bo jak wciskasz sprzęgło to ja rozłączasz i jest cicho. A oleju Ci nalali ,może mało albo nie taki jak powinien byc
Opublikowano
Na pewno nie łożysko , bo łożysko dociskowe chrobocze jak wciskasz sprzęgło , a tu hałas jest jak puści sprzęgło .
Opublikowano

Zrobione wszystko tak jak ma byc. (zaufany mechanik).Zastanawiam sie tylko czy ma to zwiazek z wymiana sprzegla i dwumasu.

Przed wymiana dwumas byl juz na wyczerpaniu,a i przy okazji wymienilem sprzeglo.

Co do skrzyni to wydaje mi sie ze jest wszystko ok.nie ma zadnych niepokojacych objawow,poza tym jednym-ale czy mozna to podpiac pod skrzynie???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na pewno nie łożysko , bo łożysko dociskowe chrobocze jak wciskasz sprzęgło , a tu hałas jest jak puści sprzęgło .

A moglbys mnie oswiecic dlaczego tak jest?

Zrobione wszystko tak jak ma byc. (zaufany mechanik).Zastanawiam sie tylko czy ma to zwiazek z wymiana sprzegla i dwumasu.

Ja tego kolego nie neguje ale pisze co slysze na filmiku a filmik nie jest twoj...

Podjedz do mechanika - diagnoza to kilka sekund

Czasem sie zdaza ze nowa czesc jest uszkodzona i po to dostajesz gwarancje