Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam specow forumowych. Jakis czas sledze temat lekkiego zamachu jednomasowego (moj nowy dwumas luka po 30kkm wydaje dziweki jakby mial sie zaraz rozleciec) no i zbieram powoli wszelakie informacje na ten temat. Wychodzi na to, ze potrzebuje:

-Zamach m50b20 roztoczony pod tarcze 240mm

-Tarcza z tlumikiem drgan 240mm od m30

- Docisk moze zostac od m54b30

- Lapa sprzegla od jednomasu

- Krotkie sruby do przykrecenia kola zamachowego

Czy cos jeszcze jest niezbedne? Jesli to wszystko to cenowo moze wyjsc bardzo przystepnie, no i niezadownosc duzo wieksza niz przy dwumasie. Mial ktos do czynienia z taka zmiana sprzegla w m54 czy tez m52?

Opublikowano
Nie poprawiaj konstruktora.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Nie poprawiaj konstruktora.

Akurat to rozwiązanie nie jest głupie jest wieczne, poprawia osiągi, wkrecanie się na obroty i nie słyszałem by od sztywnego koła pękł wal czy to w m52, m52 tu czy m54

Opublikowano
Jak ma się odchudzenie w tym miejscu do założenia cięższych kół? Ostatnio sam o tym myślałem a kilka dni pózniej założyłem letnie 18 cięższe o kilka dobrych kg od poprzedników. Wiem, że oś obrotu jest inna więc czy różnica jest odczuwalna?