Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W BMW 330d mam problem z obrotami. Jak wcisne pedał gazu i chce cos wyprzedzic, to obroty nagle wskakuja na 3-3,5tys i stoja w miejscu, nagle spadaja do 2-2,5 i juz normalnie ida w gore, i wydaje mi sie ze stracila na mocy, tak jak by sie dusiła i nie wiem jaka moze byc przyczyna nie rownomiernej pracy obotów.
Opublikowano

Niema co gdybać tylko auto pod kompa.

Z prostych rzeczy to odłącz wtyczkę od przepływki i pojeździj zobaczyć jak reaguje.

Mam nadzieję że filtr paliwa jest wymieniony i pompa paliwowa daje odpowiednie ciśnienie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Witam,od jakiegoś czasu zdarza mi się -tak raz na tydzień ,że auto ma problemy z odpalaniem,gdy odpali zazwyczaj za 2-3 razem to bardzo falują obroty i rzuca budą,chwile,lekko zakopci jakby na niebiesko?

No i gdy tak faluje po dodaniu gazu tak około więcej niż 1500 obrotów gaśnie.Dzisiaj mi się tak zdarzyło na wolnych obrotach,raz zgasło przy wrzuceniu na luz podczas jazdy.

Na inpie wyskoczył tylko 1 błąd- Gluehanlage.Z tego co czytałem,to jest to coś od przekaźnika świec żarowych.

http://i.imgur.com/wckGomnr.jpg

No ale na dworze prawie 20 stopni,wiec nie powinno się chyba tak dziać?

Nawet jak auto było porządnie nagrzane to również przy odpalaniu działy się takie cuda.

Tutaj FILMIK -(na końcu dodaje trochę gazu)

https://www.youtube.com/watch?v=kj3NIuR0RYU