Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie czy mogę założyć zegary z 325i do 316i czy będzie problem? Bo podobno mogą być przekłamania w obrotach itd. jak się przełoży z R6 do R4? Z góry dzięki za pomoc !
Opublikowano

kolego prędkość będzie pokazywał dobrze, ale obroty będą przekłamywać i to dużo

w skrócie nie przekładaj :wink:

Opublikowano
kolego prędkość będzie pokazywał dobrze, ale obroty będą przekłamywać i to dużo

w skrócie nie przekładaj :wink:

obrotomierz będzie przekłamywał, ale można przekodować zegary z r6 na r4

Opublikowano

Czyli muszę kupić taki do 1.6i czy może być jakiś R4 (1.6i czy 1.8i), tylko raczej nie is/ti itd.?

Np. Jeżeli mam wyskalowany do 220, a kupie wyskalowany do 240 ale do R4 to normalnie bedą działać obroty?

Opublikowano
Czyli muszę kupić taki do 1.6i czy może być jakiś R4 (1.6i czy 1.8i), tylko raczej nie is/ti itd.?

Np. Jeżeli mam wyskalowany do 220, a kupie wyskalowany do 240 ale do R4 to normalnie bedą działać obroty?

z tymi zegarami to też nie zawsze jest tak prosto, bo możesz kupić zegary np. poliftowe z 316i do 316i z różnych lat i może się okazać, że będzie problem z kontrolkami ABS, ASC i Airbag, bo te systemy miały kilka zmian na przestrzeni czasu, najlepiej zwróć uwagę głównie na numery

zegary z is/ti będą działały w każdej r4, poza tym każde zegary można przekodować pod dany silnik r4/r6, tak samo jak obc, pamiętaj tylko że zegary z compacta nie mają ekonomizera!

Opublikowano

Czyli jeżeli mam takie:

http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/61/53/39/78/6153397873

przed liftowe (1992r), a marzą mi się takie:

http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/50/57/60/22/5057602263

to może być problem?

bo faktycznie wrzuciłem w google temat tych kontrolek i ludzie mieli takie problemy po wymianie jak mówiłeś (ABS, AirBag) :/

Swoje chce wymienić dlatego, że mam uszkodzone i nie mam podświetlenia: przejechanych km, prawego kierunku i prawej strony zegarów ogólnie, wg elektryka który próbował to nie wina żarówek tylko czegoś poważniejszego (tu powiedział nazwę tego :D )

Opublikowano
zegary z is/ti będą działały w każdej r4

Jeszcze u pewnie się jak zakupie zegary od 318is/318ti to będą działały w moim 316i tak? I nie będzie żadnych problemów z diodami? ;)

Opublikowano
zegary z is/ti będą działały w każdej r4

Jeszcze u pewnie się jak zakupie zegary od 318is/318ti to będą działały w moim 316i tak? I nie będzie żadnych problemów z diodami? ;)

Niestety, możesz mieć problemy z lampkami abs/asc/airbag, ale obroty będą odpowiednie

a tak przy okazji w testach zegarów można sprawdzić pod jaki silnik (r4/r6) są zakodowane