Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak tam się autko sprawuje?? Coś robiłeś?? :) dawno tu nie zaglądałem :) pozdrawiam
male-bmw-2.png
  • 10 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 miesiące temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Cześć cześć! Żyję :) Zapracowany byłem i dawno tu nie zaglądałem. Auto jest jeszcze u mnie, ale już wkrótce będzie nim jeździł mój brat.

Nadal zero problemów z autem. Od ostatnich fotek żadnych zmian wizualnych. Przebieg niecałe 54000.

Niedawno mała przygoda z jakimś sksynem w Lublinie, który na parkingu w swojej niezmiernej, polskiej życzliwości wybił mi czymś tępym 3 wgniotki na dachu. Smart naprawa i na szczęście nie zostało po nich śladu.

A wczoraj zamówione M340i :twisted: :twisted: :twisted: W marcu/kwietniu odbiór, wrzucę fotki na forum.

Instagram: @kolczasty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O gratulacje!!!!

Jak mogę na priv za ile mniej więcej sprzedałeś? Fv czy bez. Bo swoją będę wystawiał.

No i proszę na priv jaki konfig i jaki rabat, też myślę o m340i.

Pozdrawiam i fajnie że zostanie w rodzinie. Takie zadbane auta jak nasze czy randala powinny mieć dobry dom :mrgreen:

male-bmw-2.png
  • Moderatorzy
Opublikowano

O cenie i warunkach sprzedaży F30 nie będę pisał. W każdym razie cena nieżydowska... :lol:

Konfigurację M340i wrzucę jak będzie już po odbiorze :wink:

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jutro zawożę auto bratu więc czas na podsumowanie.

1. W 4,5 roku przejechałem 55k km.

2. Olej wymieniałem po dotarciu, a potem co 10-12k km. Nigdy nie dolewałem ani kropli płynów eksploatacyjnych, z wyjątkiem płynu do spryskiwaczy :)

3. Ponad rok temu zapaliła się kontrolka Check Engine, po tym jak auto tuż po myciu zaczęło się dlawić. Wymieniono na gwarancji zawór odpowietrzający bak paliwa i problem ustąpił.

4. Raz na ruski rok przy dużym mrozie umierają zegary. Po przejechaniu paru km i ogrzaniu auta prędkościomierz, obrotomierz i wszystkie inne kontrolki ożywają. Przyczyna sprawdzana, nieznana. Za każdym razem (nawet po zostawieniu na placu serwisu na mrozie) w ASO zegary działały perfekcyjnie, a komputer nie pokazywał żadnego błędu :lol: Przyzwyczaiłem się.

5. Po chyba 20k km wymienione zostały w ASO odbojniki gumowe tylnych amortyzatorów, bo popękały. Wada typowa podobno dla F30 LCI z adaptacyjnym zawieszeniem.

6. Przy chyba 30k km wymieniałem tarcze i klocki z przodu i tyłu. Tarcze z tyłu głównie dlatego, że pordzewiały.

7. Żadnych innych niewesołych niespodzianek auto nie zgotowało :)

8. Najlepszy upgrade to powłoka ceramiczna. Dzięki niej auto jest wizualnie nadal w zaje****** stanie.

9. Nie żałuję ani złotówki wydanej na wydech M Performance. Zadowalający jak na R4 dźwięk i te strzały z wydechu :twisted:

10. Wewnątrz nie widzę żadnych śladów niewspółmiernego z przebiegiem zużycia. Ba, nawet powiem że prawie w ogóle śladów zużycia nie widać, ale ja już tak mam, że dbam o auta.

11. Najbardziej żałuję, że przy konfigurowaniu auta nie zamówiłem adaptacyjnych LEDów. Zwykłe też dają radę, ale wymagały regulacji zasięgu w ASO.

Przeszedłem poziom wyżej, co można śledzić tutaj: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=216&t=368476

191cf74103cfc5cca30f175f01a73a3d.jpg

Nie wiem czy bratu będzie się chciało kontynuować ten temat, jak go znam pewnie nie :lol: Może ja napiszę raz na jakiś czas jak mu się auto sprawuje. Czołem koledzy!

Opublikowano
Jakie ZDJĘCIE WOW :shock: :twisted:

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza