Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Kontaktowałem się ze sprzedającym podesłał zdjęcia na których widać właśnie minmalne jakieś obcierki.

Po vinie wszystko się zgadza. Oglądał ktoś? Planuję ją zobaczyć jeszcze w tym tygodniu lub na początku następnego tygodnia.

link: http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e46-coupe-318ci-topasblau-klimatyzacja-automatyczna-ID6ylZrx.html

Vehicle information

VIN long WBABL31020JP51043

Type code BL31

Type 318CI (EUR)

Dev. series E46 (2)

Line 3

Body type COUPE

Steering LL

Door count 2

Engine M43/TU

Cubical capacity 1.90

Power 87

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour TOPASBLAU METALLIC (364)

Upholstery STOFF MAGLIA/LEDER/HELLBEIGE 2 (E9HC)

Prod. date 1999-10-21

Order options

No. Description

256 SPORT-/MF-STEERING WHEEL/CRUISE CONTROL

288 LT/ALY WHEELS

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

423 FLOOR MATS, VELOUR

428 WARNING TRIANGLE

435 WOOD TRIM

473 ARMREST, FRONT

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

520 FOGLIGHTS

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

628 COMMUNICATION PACKAGE

629 CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT

662 RADIO BMW BUSINESS CD

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

915 NO OUTER SKIN PROTECTION

Series options

No. Description

226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

Chciałem ją wziąć na sprawdzanie do serwisu do Krakowa, sprzedający zaproponował formę najmu z depozytem. Czy można się obawiać takiej formy?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja o takiej formie nie słyszałem i nie wiadomo jak to się ma do przepisów prawnych.

Ale myslę, że będzie chciał całą sumę za auto, ale jak się po drodze rozsypie to pewnie będzie w tym momencie sprzedane.

Dopytaj jak to miałoby wyglądać.

Opublikowano

Aha czyli dasz mu zalozmy 3k i powiedzmy 500zl miesiecznie za uzytkowanie 17letniego auta

a jak cos sie zepsuje to co wtedy? Dla mnie to jakies bezsensowne totalnie jest.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi to auto śmierdzi grubo kręconym przebiegiem.
Opublikowano
Aha czyli dasz mu zalozmy 3k i powiedzmy 500zl miesiecznie za uzytkowanie 17letniego auta

a jak cos sie zepsuje to co wtedy? Dla mnie to jakies bezsensowne totalnie jest.

Nie. Dam mu 3000zł depozytu, i jeśli auto mi nie przypasuje to zwróci mi cała kwotą, w przeciwnym razie płacę mu resztę i piszemy normalną umowę k-s.

Pozdrawiam

Opublikowano
A mi to jakims klasycznym cwaniactwem typu wydukac jak najwiecej "depozytu" zostawic auto u siebie i dalej szukac frajerow
Bardzo Miły Właściciel
Opublikowano
A mi to jakims klasycznym cwaniactwem typu wydukac jak najwiecej "depozytu" zostawic auto u siebie i dalej szukac frajerow

Z ciekawości czemu tak podejrzewasz?

Opublikowano
Pewnie chodzi mu o to, że wynajmie Ci auto na czas sprawdzenia w serwisie i będziesz musiał mu wpłacić jakiś depozyt na wypadek, gdyby po drodze w tym czasie coś się z autem stało. Chce się zabezpieczyć na wypadek gdybyś nie kupił auta i przy okazji zarobić. Suma sumarum najbezpieczniej chyba byłoby wiezc auto na lawecie.
Opublikowano

Z ciekawości czemu tak podejrzewasz?

Juz slyszalem o takich przypadkach ze ludzie wplacali np.300zl zeby wziac auto do spradzenia,wychodzilo ze sztrucel wracali spowrotem i zwrotu pieniedzy nie bylo a auto zostawalo u handlarza.Typowo naciagarska metoda,jak kolega bobi82 napisal,najlepiej laweta a jeszcze lepiej szukac dalej i omijac takich pseudo cwaniakow.

Bardzo Miły Właściciel
Opublikowano

Ja myślę, że tu nie chodzi o 300 czy 500 zet ale dużo więcej. I rzeczywiście umowa może być tak sporządzona, że pieniądze mogą przepaść, np. magiczne słowo zadatek czy coś w tym rodzaju.

Zaproponuj zwrot kosztów paliwa, a jak się nie zgodzi to sobie odpuść.

Opublikowano
Z zewnatrz wygląda spoko, choc wnętrze chyba srednie. lepiej pojechac z kims kto sie zna na BMW i obejżec na miejscu, znalezc tez jakas stacje diagnostyczną, kanał, zobaczyc od spodu. Autoryzowany serwis duzo wiecej nie powie...
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano (edytowane)

Samochod dramat, jeden wielki szrot. Lakiernik najtanszy jaki moze byc, sam sprzedajacy przyznał ,że jest bardzo tani. Wiele elementów poklejonych klejem na gorąco(zderzaki,części w środku),brak uszczelek przy drzwiach, woda przedostaje się do środka. Fotele mają pomalowaną skóre na nowo,niedokręcone, całe auto prawdopodobnie bylo rozbierane, najprawdopodniej po zalaniu, środek śmierdzi i część elektryki niedziała. Nie mam pojęcia kto to kupi, warta jest maksymalnie 2-3 tysiące

Pozdrawiam

P.S. Wiem powiecie CCC, jednak 318ci chodzą mniej wiecej po 11-12k.

Edytowane przez kubax86
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak to Zawiercie... to już nie pierwsza opinia tego typu o handlarzu z tego regionu. Niestety...

Czyli rośnie nam drugie Gniezno... :)

With mobilephone sent.

Opublikowano
A czego się spodziewaliscie za tą cenę? :roll: tak to wygląda, jak szukanie aut zaczyna się od tych najtańszych a nie najdroższych :mrgreen: nie ma nic za darmo, zawsze powtarzam :wink:
Opublikowano
W takikm razie ile jest warta taka 318 118 Km 98-00r jak te za 12 sa gorsze? i Co to znaczy wg Ciebie gorsze? Jakie auto jest dobre i czy w Polsce takie auta w ogole sa?
Opublikowano
W takikm razie ile jest warta taka 318 118 Km 98-00r jak te za 12 sa gorsze? i Co to znaczy wg Ciebie gorsze? Jakie auto jest dobre i czy w Polsce takie auta w ogole sa?

Można i dobrą kupic za 11 lub 12 tys zł. Tylko trzeba jechac i ogladac, problem jest w tym że 90% jest kiepskich, a dobre znikaja momentalnie.

Kolega kupił ostatnio sliczną doinwestowana 318Ci za 11 tys zł, 220 tys udokumentowanego przebiegu, dosc bogato wyposazona. Prawie cały org. lakier, bez rdzy, m-pakiet szyber itp... A za 12-13 tys oglądalismy doslownie szroty.

Ale ta którą kupil wisiała w ogłoszeniach pół dnia.

Jak sprzedawałem M5 w super stanie, to nawet ogłoszen nie było. Poszlo przez forum, pierwszy oglądajacy kupił. Tak sie sprzedaja dobre BMW.

Wiec trzeba monitorowac rynek i jak pojawia sie cos nowego godnego uwagi to szybko jechac ogladac. Dobre BMW, niezalenie od modelu zazwyczaj nie wisi dluzej niz tydzien. Chyba ze jest duuuzo drozsze niz srednia.

Jezdzic i ogladac i szukac, siedzac przed monitorem niestety nic sie nie kupi. Dobrych sztuk jest na rynku mało, a kupujacych chcacych dobre BWM na prawde sporo.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...