Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie, macie może tak jak ja? Tzn. Przy przywołaniu prędkośći do np. 150 jadac prędkością 120 auto zrzuca mi napewno do 4 biegu, a nie wiem czy nie do 3 co powoduje że przy mojej mocy silnika (259KM) przyspieszanie jest bardzo agresywne i oczywiście szybkie. Osobiście przy jeździe autostradą wolalbym jednak dosc łagodne przyspieszenie bez niepotrzebnego redukowania i szarpania bo to tylko wzrost prędkośći o 30 km. Da radę może to przeprogramować NCsem i jak? Mowa oczywiście o aktywnym tempomacie.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie tak bywa jak trochę ostrzej pojeżdżę i tylko przy wyższych prędkościach (powiedzmy powyżej 120 km/h). Wygląda to tak jakby było to powiązane z uczącą się skrzynią i do tego działało tylko powyżej określonej prędkości. Przy niskich prędkościach nic takiego nie występuje i przyspiesza spokojnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy wolniej przyspiesza tempomatem i tyle, da się przyzwyczaić :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!