Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem na forum odp. ale znalazłem ją tylko w dziale bmw e60.

Pytanie pierwsze, jak podejść do tematu, wyczytałem, że trzeba zmienić strukturę plików z poziomu softu. Jak to konkretnie zrobić? Czy ktoś z was już to kiedyś robił? Przyznam, że nie mam żadnego programu diagostycznego ani kabla. Chętnie oczywiście przyswoję wiedzę i kupię odpowiedni kabel. Problem wkurzający bo trzeba za każdym razem kasować komunikat po odpaleniu. Proszę o odp. Oczywiście, jeśli powielam wątek proszę o skasowanie i poszukam odpowiedniego.

Opublikowano
Opisz dokładnie sytuację zaczynajac czy takie auto kupiłeś, czy wymieniałeś Navigacje, bądź napisz VIN auta oraz jaki typ Navigacji masz aktualnie. Cieżko odpowiedzieć poprawnie bez poznania szczegółów.
Opublikowano

Witam słuszna uwaga.

BMW 318 D 2008 rok, końcówka - auto już po liftowe.

Kupiłem już z tym wyskakującym błędem, właściciel miał auto 3 lata i twierdził, że nie wymieniał nic i nie grzebał nic. Ciężko uwierzyć ale taką miał wersję.

Nawigacja działa bez problemu, i cała reszta funkcji.

Po odpaleniu auta na wyświetlaczu pojawia się własnie taki komunikat - Head Unit programmed not correctly. Po cofnięciu strzałką wszystko działa jak należy.

VIN auta WBAVG11020A295552

Opublikowano

Hej,

pierwsza sprawa, to wg VIN auto jest z 09 maja 2008, czyli pre LCI. Sam możesz sprawdzić np. tutaj.

Skoro pojawia Ci się błąd to ingerencja w oprogramowanie, bądź sprzęt musiała być. Najpewniej będzie gdy ktoś, bądź sam o ile masz interfejs i oprogramowanie, sprawdzi Ci co było robione podpinając się pod auto.

Opublikowano
Interfejsu nie mam i oprogramowania też, ale to nie problem nawet chętnie kupię sobie bo zawsze można coś pogrzebać w sofcie. Tylko czy macie jakąś rade jaki interfejs kupić i jakię oprogramowanie i gdzie mogę dostać do tej operacji. Co do rocznika - tak 08, przycisk mi musiał przeskoczyć. :))
Opublikowano

Proponuje przestudiować dostępne na forum tematy bo o interfejsach i oprogramowaniu jest ich sporo. Możesz przestudiować wpisy Naszego kolegi Mlodzik18. Z jego postów powinieneś wiele wynieść.

Powodzenia

• 2 lata później...
Opublikowano

Mam ten sam problem.

Po włożeniu płyty z nową wersją mapy na 2018 rok teraz wyskakuje mi taki sam komunikat.

Jak sobie z tym poradzić?

BMW E91 318d 122 KM 2007 rok

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam ten sam komunikat ale ja może nie tyle co znam przyczynę co moment kiedy sie pojawił. Stało się to mianowicie po wgraniu polskiego menu do navi biznes. Oczywiście zauważyłam to po tej operacji ale osoba która się tym zajmowała (nie chcę tu robić złego pijaru firmie kolegi diqsek z forum) zapewniła mnie, że z czasem przestanie się pojawiać. Niestety niedługo będzie rok od tej operacji i już nie liczę, że coś sie zmieni w tej kwestii.

Uczciwie przyznam, że poza tym wszystko działa prawidłowo choć niby wewnętrznie coś mu nie leży. No i trzeba się przyzwyczaić do każdorazowego kasowania po uruchomieniu.

• 1 rok później...
Opublikowano
Panowie mam ten sam problem za każdym razem trzeba wcisnąć idraiva aby skasować ten komunikat pot wszystko już działa Może ktoś pod powiedzieć konkretnie jak to zakodować krok po kroku Kodowalem już kiedyś e46 więc jakieś pojęcie mam Nic nie grzebalem takie auto kupilem juz z tym komunikatem head unit not programmed correctly
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W kodowaniu ccc jest wartosc, nie pamietam nazwy niestety, check software czy cos takiego, trzeba to wylaczyc.