Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem w stanie przed zakupowym BMW E92. Mam do was takie pytanie odnośnie serwisu samochodu z DOŁOŻONYM M-PAKIETEM, a dużo takich w E92..

Aktualnie posiadam E46 full fabryka m-pakiet zgodnie z VIN.. Ostatnio ASO pytało mnie się jakie posiadam wyposażenie, bo akurat zderzak m-pakietowy był uszkodzony..

Powiedziałem, że auto ma m-pakiet zderzak etc. Podsumowując rozmowę auto musi posiadać oryginalne wyposażenie zgodne z VIN, bo jakbym sobie dorzucił zderzak m-pakiet, a w vinie bym nie mial

wyposażenia z m-pakietem.. to auta nie przyjmą. Dlatego pytam, czy w E92 jak ktoś sobie dorzuci m-pakiet i jakby chciał naprawiać szkody w BMW to... nie przyjmą auta?

Opublikowano
Szczerze wątpię żeby nie przyjmowali. Jest dużo aftermarketowych części do modeli BMW, tych oryginalnych np. z serii Performance (zderzaki, progi, lotki itp., których też nie miałbyś w swoim VINie bo są to akcesoria montowane po kupnie auta w salonie, początkowo nie można było skonfigurować samochodu z elementami Performance przed etapem produkcji). Ponadto jest multum firm oferujących elementy tuningowe do aut BMW akceptowanych przez BMW jak np. AC Schnitzer, Alpina, Hartge i inne. Moim zdaniem dla ASO byłby to strzał w przysłowiową stopę. Inna sytuacja jest gdy masz np. kraksę, dzwonisz do ASO, pan ze serwisu prosi Cię o twój nr VIN bo chcesz naprawić szkodę (uszkodzony zderzak) i okazuje się, że nie masz ori mpakietu, a Ty mówisz że masz zderzak pakietowy i tak zaczyna się obopólne niezrozumienie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bzdury jakies gadaja w tym aso. Mozesz nawet ze swoimi czesciami podjechac i je zaloza a co dopiero inny zderzak. Jezdze na serwisy do aso bmw i nigdy nie sprawdzali jakie mam wyposazenie z vin i czy sie zgadza.
Krzysztof
Opublikowano
jedyny powod dla ktorego moga ci odmowic serwisu to jezeli masz Mpakiet dolozony a jednoczesnie webasto bo ASO nie chce ingerowac w przerobki webasto.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie