Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów ponoć Opcja smart opener nie jest dostępna dla modelu X5 czyli otwieranie klapy bagażnika za pomocą nogi?

Ktoś może ma w X?

Ciekawe dlaczego nie można?

Opublikowano
Nie wiem ,jak w X5 ,ale w poprzednim X3 dzialalo to tak sobie...
Opublikowano
Ja mam w 5-tce działa rewelacyjnie zamawiam x5 i okazuje się że w komforcie nie ma otwierania nogą bo w X5 nie ma tej opcji dziwne inna klapa ale w czym problem można otworzyć pilotem to czujnikiem też :(
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Toz to FAKE

w f15 nie ma tej opcji niestety

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za niecałe 2 miesiące powiem wam czy ta opcja jest czy nie. Wg dealera niby jest jak już pisałem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Czyli potwierdzasz, że otwieranie "kopniakiem" jest w "dostępie komfortowym" ale wyklucza się z M pakietem? Edytowane przez lamer
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to pewnie i w EU jest. Ja na szczęście M pakietu nie zamówiłem bo jaki ma sens udawanie M w 25d?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam u siebie dostęp komfortowy, z którego jestem bardzo zadowolny. Do niedawna żałowałem, że nie mogę otworzyć klapy nogą...

Ostatnio dostałem zastępczo X4, która miała komfortowy dostęp. Klapa działała.

Stałem pod marketem z siatami w rękach i machałem jak głupi nogą pod samochodem. Po 5 minutach klapa się otworzyła. Następne 5 minut mi zajęło zamknięcie.

Żona miała ubaw.

NIe wiem czy to kwestia tego, że źle machałem czy nie w tym miejscu co trzeba ale jak to ma tak działać to ja mam w nosie takie udogodnienie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
spoko mi na początku zajmowało zamknięcie i otwarcie ponad 15min .. rozkminiłem temat , kwestia prędkości "kopa" i szybkości.. teraz otwieram i zamykam do pierwszego kopa ;D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zastanawiam się nad tą opcją ale widzę wiele sprzecznych info podaj dokładnie na czy ona polega w x5 F15 (zamawiam M pakiet) i jak się otwiera bagażnik
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W samochodach sprzedawanych w PL nie ma otwierania bagażnika nogą. Dostęp komfortowy to otwieranie samochodu poprzez zbliżenie ręki do klamki i zamykanie przez położenie palca na klamce. Bagażnik otwiera się z pilota lub klamką na klapie.
Opublikowano
To powiem szczerze że żal wydać 4.3tyś za otwieranie drzwi poprzez zbliżenie dłoni a bagażnik pilotem .Najbardziej przydatne jest wtedy gdy mamy ręce zajęte a chcemy otworzyć i załadować bagażnik.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Nie rozumiem jak to możliwe że ta opcja jest w X3 F25, nawet w 2 Active Tourer a nie ma w F15 które kosztuje drugi raz tyle :shock:
Opublikowano

W Stanach tej opcji nie mozna miec przy konfiguracje z MPack.

Pamietam, ze podobny problem jest z Lexusem (pakiet F Sport).

Dziwna sprawa...

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam,

Jest ktos na Forum komu ta opcja przestala dzialac?, Mi pokazuje blad: 80417C "Auswerteelektronik berührungslose Heckklappenöffnung (LIN-Komponente), Sensor unten defekt".

W tylnim zdezaku jest wtyczka, rozpiolem,wyczyscilem, bledu nie da rady skasowc, sa jeszcze inne polaczenia ktore mozna sprawdzic? zanim kupie nowy sensor i rozbiore caly tylni zdezak moze ktos doradzi co jeszcze sprawdzic.

Dzieki bardzo i pozdr.

BMW F46, 2017r

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Może wiecie jak najłatwiej się dostać do tego modułu smart openar w bmw4 gran cupe 430i xdriwe 252KM 2016 r. Chciałem go wypiąć bo prawdopodobne to on powoduje to że raz klapa działa a raz nie. Spowodowane jest to świadomym wyłączeniem usługi otwierania bezkluczykowego. Interesuje mnie, jak po kolei się za to zabrać.