Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może dziwny temat (pozornie), ale interesuje mnie, czy jest jakoś ujęte w prawie to, kto może albo kto powinien siedzieć za kierownicą auta podczas trwania całego badania (właściciel, czy diagnosta?).

Gdy jeżdżę na przegląd moją maszyną, tak się fajnie składa od lat, że diagnosta nie wprasza mi się do auta, tylko wydaje mi instrukcje z zewnątrz. To mi bardzo odpowiada. Gdy jedziemy z autkiem mojej piękniejszej połowy (wtedy ona prowadzi), w tej samej stacji, ten sam diagnosta sugeruje, że on sam chce w całości przeprowadzić badanie.

Może ma ktoś wiedzę, jakie zasady obowiązują w tej kwestii (czy właściciel zawsze może życzyć sobie pozostanie za kierownicą podczas badania)? Pobieżnie przeglądając ustawę, nie znalazłem czegokolwiek w temacie.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Jeżeli miał bym złożyć autograf z pełną odpowiedzialnością o stanie technicznym auta pewnie sam chciał bym przeprowadzić kontrolę takiego pojazdu ale jest różnie , myślę że diagnosta ma prawo sam usiąść za kierownicą Twojego auta ,oczywiście tylko na ścieżce diagnostycznej