Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A klucze jak mam dobrać? Możesz jakiegoś linka podesłać z kluczami które będą mi potrzebne? ? ;)
Opublikowano
mogłby mi ktos pomóc w doborze częsci po jej numerze ? bo jak wpisuje w danym sklepie to wychodzi pare rodzajów tego sprzęgiełka, to jest numer ktory spisałem F236528
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

niedawno podczas wyprzedzania usłyszałem że powyżej 4 tyś obrotów silnik brzmi jakby metalicznie(nie wiem jak to nazwać ale jest to nieprzyjemny dźwięk)

Podobnie jest podczas utrzymywania niskich obrotów (około 2-2,5 tyś) takie jakby drganie jakiś metalowych elementów.

W moim odczuciu samochód jakby stracił moc.

PS. Mam też problem z wtryskiwaczem na 4 cylindrze nie wiem czy to może być powiązane.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Opublikowano
Jak pojeździłem troszkę to bardziej prawdopodobne jest coś ze skrzynią ponieważ gdy wyluzuję i na ludzie dodam gazu do 5 tyś gałka się trzęsie a grzechot dochodzi jakby z pod niej. Ktoś ma jakiś pomysł?
Opublikowano

koledzy mozece mi powiedziec czy mozna zmienic tylko ten "trzpien" co trzyma to koło pasowe ? lub jakies lożysko ktore jest w srodku czy raczej całą pompe trzeba zmieniać ?

pozdrawiam Kszyhu

• 9 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam po wymienie sprzegiełka przy alternatorze przy odpalaniu auto na zimnych silniku pojawia sie zgrzyt jak a także jak ruszam i przyspieszam w zakresie do 1600 obrotów na skreconych kołach słychać jeszcze bardziej czy ktoś wie co to może być???