Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

zbliża się pierwsza wymiana oleju po zakupie autka. Sprzedający mówił, że spokojnie olej można wymienić za 3 tys km, ale wolałbym to zrobić w ciągu miesiąca.

Poczytałem trochę w tematach na temat marki oleju jaki używacie i z tego co widzę zdania są podzielone.

Tym razem chciałbym się dowiedzieć jakie filtry polecacie, czy lepiej żeby były oryginalne od BMW czy może jakiejś innej marki? Co według Was jest dobrym rozwiązaniem?

Jak wygląda sprawa odmy? Czy powinienem też ją wymieniać czy w warsztacie dopiero stwierdzą, że nadaje się do wymiany?

Mam również pytanie ile orientacyjnie kosztuje taka kompleksowa usługa?

Model auta: BMW e90 320d 163KM 2006r

W moim byłym fordzie zamykałem się w kwocie 400 zł.

PS. Znacie może przypadkiem jakiś dobry serwis BMW w Lesznie lub okolicach (w Wielkopolsce)?

"Bez poświęcenia nie ma zwycięstwa." -Sam Witwicky
Opublikowano
Filtry czolowych producentow sa ok, MAnn np. Odme wedlug BMw ssie w dizlu nie wymienia, wedlug ludzi rozsadnych co trzecia wymiana oleju.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Czyli warto wymieniać tą odme? Nie mam pojęcia czy coś z tym robiono.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Bez poświęcenia nie ma zwycięstwa." -Sam Witwicky