Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W automacie jest inaczej ? Ja tylko to rozważam..... chyba jednak 2.0D będzie a navi odpuszcze...

Przynajmniej tak podaja na w oficjalnych danych na bmw.pl

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ale tam pisze, że tylko dla xDriv'a

Dla RWD 290nM

Ze stronki :

Maksymalny moment obrotowy (Nm) przy obr/min

290/1,350–4,250 [270/1,350–4,600]

Wartosc w nawiasie jak mniemam to automat..

Opublikowano

Masakra - jak żyć i wybierać.... biorę 320D. Zdecydowane

Zastanawiam się jeszcze tylko czy navi tańsza czy droższa

Opublikowano
Masakra - jak żyć i wybierać.... biorę 320D. Zdecydowane

Zastanawiam się jeszcze tylko czy navi tańsza czy droższa

Ja w swoim budzecie navi juz nie zmiescilem :) wzialem zawias adaptacyjny i Harmana :) ..na ile jest dobra navi business to niech sie wypowie ktos kto tego uzywa ; doplata 10 tys do Pro to moim zdaniem przegiecie paly :D te graty ( 8 cali, jakis twardy dysk i soft ) powinny kosztowac gora 2-3 tys - producenci aut dymaja nas na tym niemilosiernie ;)

Opublikowano
Teraz od ceny konfiguracyjnej na serie 3 odliczasz 15000 (specjalna oferta od BMW) i kolejne z 8-10% rabatu które wytargujesz w salonie co pozostawia trochę miejsca na zabawę :).

Mozesz napisac cos wiecej?

Opublikowano
Na BMW Polska w oferty specjalne można sobie zobaczyć wsparcie od BMW AG dla danych modeli (darmowe wyposażenie, automat za free itp + jakie leasingi są oferowane na jakie auta ale to lepiej się dowiedzieć w salonie). I np teraz na serię 3 mamy 15000 wyposażenia za darmo, więc kalkulacja wygląda tak: na auto w konfigu warte 215000; 215000 - 15000 = 200000. Teraz dochodzi rabat z salonu w którym salon schodzi ze swojej własnej marży powiedzmy 10%, więcej można dostać ale trzeba negocjować warto też posprawdzać brokerów był jeden na forum z ciekawymi ofertami. W każdym razie zakładając 10% finalnie jest 180k czyli całkowity wyjdzie ok 16% w tym przypadku.
Opublikowano
Czy ktos moze zastanawial sie powaznie nad wyborem wersji 330e? Parametry wygladaja obiecujaco. Biorac pod uwage przecietne warunki uzytkowania auta, tzn. przebiegi dzienne ponizej 40 km, to deklarowane 2 litry benzyny na 100 km wydaja sie byc osiagalne. Jako ze jest to nowy model, mozna go dostac czesto na promocyjnych warunkach. Dodatkowo ladujac baterie nie tylko oszczedzamy koszty, ale tez wspieramy lokalnego operatora zamiast nabijac kieszen szejkom...

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
Wyszło mi 216k z cennika - masiakra...

1. Licz sobie z rabatem i pakietem wyposażenia. Wyjdzie dużo, dużo taniej. :8)

2. Czy jakieś opcje wyposażenia będą dla ciebie nowością? W sensie nie miałeś ich wcześniej a kusi, aby wziąć? Ja przy X3 trochę poszalałem z wyposażeniem, wziąłem sporo dodatków bo byłem ich ciekaw np. dach panoramiczny, najwyższe audio. Potem żałowałem, większość okazała się zbędna.

3. Mi trochę pomogło ułożenie w excel różnych opcji wyposażenia. Posortowałem po cenie albo ułożyłem wyposażenie wg priorytetu i eliminowałem te z dołu listy.

4. Koniecznie w konfiguratorze porównaj wyposażenie w pakietach i bez. Z pakietami jest taka pułapka, że sumarycznie dostajesz wyposażenie za powiedzmy 80% wartości cennikowej. Ale jedocześnie w pakiecie dostajesz opcje, które nie są Tobie niezbędne i sumarycznie przepłacasz kilka tysięcy. Np. ja bez pakietu sport i samodzielnym doborze opcji zaoszczędziłem jakieś 2 tys ekstra.

5. Ściągnij cennik f30 dla wersji po lifcie w pdf. I DOKŁADNIE przestudiuj. Jest tam trochę dodatkowych możliwości. Ja na przykład chciałem lepszą tapicerkę niż standardowa. W konfigurator naprowadzał na pakiety. A po analizie cennika okazało się, że za 0zł mogę wybrać lepszą tapicerkę jak wezmę fotele sportowe.

6. Wrzuć na forum co tam skonfigurowałeś i daj budżet, coś tam jeszcze doradzimy. :mrgreen:

Opublikowano
7. Każdą opcję wyposażenia oceniłem "jak często będę używał/potrzebował". W ten sposób na przykład wywaliłem adaptacyjne światła na rzecz podgrzewanych foteli itd :mrgreen: Dodatkowe uświadomienie, że każde użycie nawigacji kosztowałoby mnie z 500 zł (bo kilka razy w roku navi niezbędna) szybko porządkuje priorytety. :mrgreen:
Opublikowano
7. Każdą opcję wyposażenia oceniłem "jak często będę używał/potrzebował". W ten sposób na przykład wywaliłem adaptacyjne światła na rzecz podgrzewanych foteli itd :mrgreen:

ja mam "adaptive headlights" i jest to fajna i przydatna opcja, następne auto też będzie z tym.

wcześniej tego nie miałem, teraz ta opcja wskoczyła na górne pozycje na mojej liście wyposażenia.

z bmw > r1150r rockster > k1200r beaster > f30 328 sport > g30 520xd

RIP - audi S5 460PS - stolen...

Opublikowano

Od kiedy mam adaptacyjne ledy zacząłem lubić jeździć po zmroku, wcześniej było to zło konieczne.

Co do ogrzewanych siedzeń to znajomy ortopeda odradzał twierdząc, że to sprzyja dyskopatii. Ale w przypadku gdy ktoś zamawia skórę to chyba nie ma wyjścia bo w zimie na chłodnej skórze to nie jest komfortowo.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Dzieki wszystkim za pomoc. Moja 330i juz zamowiona, katalogowe 221 800 stargowane na 182 000. Mysle ze to calkiem dobry deal.

Mega, 18% to jedne z najlepszych wyników jakie da się wykręcić na auta do produkcji. Ciężka przeprawa była ?

Opublikowano
Własnie nie. Zaczalem od salonow w Warszawie, gdzie mieszkam, w Fusie dostalem oferte na 203900, na czerniakowskiej 194000. Za rada forumowiczow i znajomych, napisalem maila do wszystkich salonow w Polsce, jaka cene moga mi zaoferowac. Napisalem maila rano, do 15 mialem odpowiedz z salonow. Najnizsza cene dal BMW Zdunek z Gdańska, bez zadnego targowania dal 182000 i korzystny leasing. Odbierajac auto w Gdansku, odwiedze znajomych, wiec nie bede musial jechac pol Polski tylko po auto.
Opublikowano

Leasing moze nie jakis super, ale spodobalo mi sie ze dealer sam z siebie podwyzszyl wartosc rezydualna(w porownaniu do tego co dostalem w salonie fusa) co spowodowalo obnizenie raty na czym mi najbardziej zalezalo. Wzialem comfort lease.

10% wplaty, 48 miesiecy, koszt 112%(tu moglobyc lepiej, ale przy 4 latach nie spodziewalem sie cudow), rata 2383,99 brutto, wykup 72631,19 brutto(przy czym nie wiem jeszcze czy bede wykupowal)

Opublikowano
Odbierajac auto w Gdansku, odwiedze znajomych, wiec nie bede musial jechac pol Polski tylko po auto.

Hehhe, no widzisz, a ja z Gdańska musiałem jechać do Szczecina odbierać :) Gratuluję raz jeszcze ,świetna oferta, zarówno na auto, jak i leasing. Chyba trafiłeś też w dobry czas, że Zdunek musiał wyrobić plan.