Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Z przyczyny niedawnego powiększenia się rodziny postanowiłem nabyć rodzinny 'dupowóz'. Ale jako, że chciałem mieć też coś od życia a jestem przyzwyczajony do raczej mocnych aut, wybór padł na e91 w wersji 3.0d. Jest to moje pierwsze auto nie z napędem na przód także wybór padł na xdrive, tym bardziej, że w zimę autem będę jeździł do domku w górach więc na pewno się przyda :) Co do wrażeń z jazdy to jestem na te kilka godzin które jeździłem hmm..zachwycony :8) Ale dość przynudzania...

Auto z roku 2006, obecny przebieg 240k. (oczywiście łudzę się, że realny :lol: )

VIN: WBAVT91030KT92604

Type code: VT91

Model: 330XD OL (EUR)

E-F-R series: E91

Series: 3

Type: TOUR

Steering: LL

Doors: 5

Engine: M57/T2

Displacement: 3.00

Power: 170 (231 hp)

Drive: ALLR

Transmission: AUT

Paint code: 475 - BLACK SAPPHIRE METALLI

Upholstery code: ANAT - STOFF BLUE SHADO

Prod.date: 2006-07-13

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S2ME BMW alloy wheel, M double spoke 194

S4AD Interior trim strips, brushed aluminium

S4AE Armrest front, retractable

S8SP Control unit COP

S203 4-wheel drive

S205 Automatic transmission

S249 Multifunction f steering wheel

S320 Deleted, model lettering

S321 Exterior parts in vehicle colour

P337 M Sports package

S386 Roof railing

S430 Interior/outside mirror with auto dip

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S441 Smoker package

S481 Sports seat

S488 Lumbar support, driver and passenger

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S563 Light package

S609 Navigation system, Professional

S620 Voice control

S644 Preparation f mobile phone w Bluetooth

S677 HiFi system Professional DSP

S710 M leather steering wheel

S715 M Aerodynamics package

S760 High gloss shadow line

S775 Headlining anthracite

S845 Acoustic fasten seat belt reminder

Plany:

Doprowadzic auto mechanicznie do stanu przysłowiowej igły + jest pare pomysłów i w zależności od możliwości budżetowych będą realizowane :8)

W dniu zakupu:

99a8d3acc6ca.jpg

75613d75e565.jpg

d8770e3fe72c.jpg

df67aa5ba709.jpg

3516128d5b3e.jpg

Pierwsze mody:

1fe1a12c1d25.jpg

c13eec223cdc.jpg

Edytowane przez pawelohw
Opublikowano
Klasyczny touring czarny ze srednymi ozdobami w srodku, powodzenia w modzeniu :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Zgadzam się z przedmówcą, idealny touring pod grube mody po właścicielu niedzielnym tatuśku zapewne, patrząc po zerowych zmianach od fabryki :P.
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano

No cóż, modziłem sporo civica type R. Teraz przyszła pora na modzenie tatuśkowozu (chociaz używany będzie między innymi też jako tatuśkowóz :mrgreen: )

A myślałem że tego uniknę hehehe

Już griil black chrome dziś przyszedł na początek :)

Opublikowano
Zgadzam się z przedmówcą, idealny touring pod grube mody po właścicielu niedzielnym tatuśku zapewne, patrząc po zerowych zmianach od fabryki :P.

dokladnie to co ja mialem kopka w kropke na poczatku. :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Panowie czy ktoś byłby na tyle uprzejmy i rozwiał moje wątpliwości co do zakupu letnich opon? Bo poczytałem troche i mam jescze większy mętlik w głowie :mad2:

Mam 17" jak na zdjęciu. Potrzebuje opon lato:

- wszystkie 4 opony w takim samym rozmiarze jeśli jest xdrive czy np tył 235 a przod 225 może być? Wleci stage 1 w TC performance niedługo takze moze zasadny byłby większy rozmiar np 235 na obu osiach?

- jeżeli większe opony to rozumiem ze wejdą na ta felge (zapewne to standardowy m-pakiet)

- czy opony muszą być run flat czy mogą być zwykłe i można będzie bezproblemowo wyłączyć czujnik?

Z góry dzięki za info i stawiam bronxy przy najbliższej okazji :8)

Opublikowano

Mam 17" jak na zdjęciu. Potrzebuje opon lato:

- wszystkie 4 opony w takim samym rozmiarze jeśli jest xdrive czy np tył 235 a przod 225 może być? Wleci stage 1 w TC performance niedługo takze moze zasadny byłby większy rozmiar np 235 na obu osiach?)

Z tego co mi się wydaje to przy 17" felgach i xdrive powinno być tak:

przód 225 45 R17 91 W - tył 255 40 R17 94 W

albo

przód+tył 225 45 R17 91 W

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W trakcue przywracania auta do bezawaryjnej serii (o zgrozo :mad2: ) w międzyczasie wleciał chyba najbardziej standardowy mod ale nadający autu charakteru szczegolnie we wstecznym lusterku poprzedniego auta... :twisted: :P

W przyszlym tyg mam nadzięję uporać się do końca z układem paliwowym (za niskie ciśnienie) i ogarnąc upragniony remap :oops:

1fe1a12c1d25.jpg

c13eec223cdc.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzie się wybierasz na remap?

Do chłopaków z BMW Expert.

Ale najpierw muszą mi jeszcze ogarnąć układ paliwowy bo coś za słabe ciśnienie. Obawiam się najgorszego czyli problemów z pompą CR :?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

Sami nie robią, mają podobno jakiegoś speca od tego :lol:

Spoko, napewno się pochwalę no i mam nadzieję na jakiegoś spota niedługo!

• Zasłużeni forumowicze
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej ho, temat zarośnięty kurzem :D

Po wielu motankach z układem paliwowym (wimiana sterowników, regulatora na cr, re-flashe itd) nareszcie udało się pozbyć błedów z ciśnieniem i po wizycie w hamowni coś takiego się udało wyskrobać:

124315b342f1.jpg

Następnie został usunięty DPF, zaslepiony EGR i wgrany nowy soft. Niestety softmaster nie zapewnił mi wykresu co mnie nieco wku***ło więc po majówce czeka mnie jeszcze jedna wizyta na hamowni...

Następnie na tył wjechały dystanse Eibacha 25mm:

ad82fefae352.jpg

Przed:

65a8c94f3e0b.jpg

Po:

f8a54619f341.jpg

Zająłem się także wreszcie obdrapanymi felgami + dekielkami. Wjechał kolor ciężki do uchwycenia na zdjęciu ale na żywo efekt jest ciekawy, coś ala e46 m3.

5e7f77d33bd1.jpg

d7395eeea4c1.jpg

849dd077e3b3.jpg

aed6a1cf9b99.jpg

Zrobiłem jeszcze dynamiczny serwis skrzyni automatycznej i VTG w Ślusarczyk Auto w Tanowie (jak ktoś nie zna to śmiało polecam).

Olej przed wymianą i nowy...

b337cf4137dc.jpg

Jak się trochę odkuję finansowo i wjedzie lekka gleba i polerka ale pewnie nie prędko :?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ladny przyklad dla tych ktorzy dalej wierza ze sienie wymieniaoleju w skrzyni biegow.

Moja La Bunia

DO E9x :