Skocz do zawartości

[Seria 3] Emblemat na maskę - oryginał czy zamiennik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wkleiłem pierwsze jakie znalazłem, zapewne jakościowo są różne, wystarczy poszukać jest tego masa, lepsze, gorsze, sam kiedyś handlowałem podróbkami od chińczyka (nie były to części samochodowe), wystarczy krótka rozmowa ze sprzedawcą z chin i zrobi ci wszystko za parę $ więcej.

Chce tylko zwrócić uwagę, że za zaniżoną cenę, na allegro możemy się zdziwić, allegro w żaden sposób nie kontroluję czy sprzedajesz oryginał czy podróbkę, ewentualnie zamknie aukcje jak ktoś zgłosi naruszenie, jeśli ktoś che mieć pewność, proponuję serwis, jak nie to lepiej od chińczyka 10 sztuk kupić i co roku sobie zmieniać na nowe.

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zdjęcia oryginału a przychodzą podróbki :mad2:

Też się tak kiedyś wysterowałem , nie wiem czy u tego samego sprzedawcy. Ale pamiętam że znaczek na fotce z aukcji leżał na orginalnym opakowaniu z numerem części , a na odwrocie znaczka było logo BMW . Natomiast w rzeczywistości była to tandetna podróba .

Ps . kupiłeś poza Allegro że jeszcze nie ma negatywa ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież nie ma ani słowa o tym, że to oryginał :roll: dodatkowo jest napisane:

"wyprodukowany przez Niemiecką firmę BMW - DEMMEL AG która produkuje emblematy na pierwszy montaż".

Jeszcze cena, 50,- za oryginał? :shock: polecam rzucić okiem na czescidobmw.pl i sprawdzić cenę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
kupilem rok temu z ali znaczek za 3-4 dolary, przezyl zime i wyglada jak oryginal, zero znakow zeby sie psul, u brata tak samo. Bo kupilem dwie sztuki :)

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
Też mam z Ali ale jeszcze nie założyłem, duży jest naprawdę w porządku ale mały wygląda jakby nie był polakierowany. Za dwa dałem chyba nie całe 4$
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda jak mój z ali za 2$, dokładnie takie samo opakowanie :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie poznasz czy to oryginał:) podrabiają je razem z opakowaniem. Jedyny sposób to kupić w ASO. Fajny myk zrobiłem z deklami do felg. Kupiłem jeden ori i chciałem kupić 3 z portali aukcyjnych, które w opisach miały że oryginały. 99 procent tych niby oryginałów nie przypominało nawet tego z ASO:) kupiłem reszte z ASO dla pewności.
Opublikowano
U siebie na maskę kupiłem podróbę i w sumie nie wiem czy lepiej jest częściej wymienić czy kupić oryginał i mieć spokój.Na podróbie niebieski kolor wyblakł i to dość szybko. Jaka cena jest w ASO?
Opublikowano
Ja zaryzykowałem i kupiłem za 20 zł z allegro i jest naprawde spoko, nie odstaje (idealnie przylega do maski), wierzchnia część ma wypukłe elementy np napis BMW nie jest nadrukowany płasko i juz od dłuższego czasu nie wyblakł także ja polecam a jak nie przetrwa zimy to kupie ori
Opublikowano
Długo już z nim jeździsz? Podeślij na PW od kogo kupiłeś ten swój bo na alle...jest trochę sprzedających
Opublikowano

A możesz powiedzieć po czym poznajesz że to zamienniki? Bo kupiłem to jako oryginał ale mam podobne wrażenie jak Ty że to jest zamiennik chociaż dobrej jakości.

No dobra znalazłem taką aukcje na aliexpress emblemat za 6$ tył wygląda identycznie jak mój tzn. datownik 13 miesiąc 3. strzałki powyżej prawdopodobnie indeks do tego 3 nad jednym bolcem która oznacza indeks ja dostałem 2x z taką trójką jak na tej chińskiej aukcji, do tego data produkcji miesiąc i rok również tak samo.

http://i.imgur.com/dSwtmws.jpg

http://i.imgur.com/doE5y9S.jpg?1

Do tego dodam że po montażu na masce emblemat się buja, przód i tył próbowałem docisnąć go mocniej nie da rady przez szmatkę czy uderzyć ręką w jednym pękła mi nóżka. Zamontowałem na razie jeden na masce.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pisałem już wcześniej, że mam taki sam, kupiony za 2$ i pasuje bardzo dobrze, bez luzu, ale to raczej przypadek..inny za 3$ był podobnie luźny, owiń bolce izolacją i montuj :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobry biznes robi :o

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Też u niego kupiłem na przód i tył do turasa z myślą że to ori . Teraz już nie wiem. Ładnie wyglądają. Tylny z auta po oderwaniu od strony wewnętrznej wyglądał tak samo. Przedni trochę się różnił . Oba wyglądają bardzo ładnie . Przedni sprawiał jednak trochę gorsze wrażenie. Pozdrawiam

P.s. Co to znaczy bmw group

Opublikowano
Za 130 zł kupować znaczek z drugiej reki to troche bez sens. Takie rzeczy tego typu to 90 % zamienniki na rynku, chińczyki specjalizują się w podrabianiu tego typu rzeczy. Ori w aso kosztuje coś ok 200 zł i płacąc 130 ziko od kogos wolałbym dołożyć i mieć pewność ze to ori :)
Opublikowano

Rok temu za ten sam znaczek płaciłem 120 zł. Rozumiem że aso winduje cenę wraz z mniejszą ilością na stanie, ale bez przesady :D

Mądry Polak po szkodzie. Sprzedający kazał odesłać oba znaczki mimo że jeden jest uszkdzony i odda je do swojego dostawcy i wymienieni na takie bez wad. Poinformuje o rozwoju sytuacji.