Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Auto mam z pewnego zrodla i napewno jest to shadowline.

napewno masz orginalna shadownline :D

i jak chcesz miec chromline to mozesz je wypolerowac :D

moje modele
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem chromy najlepiej pasują do ciemnych samochodów.

Stałem kiedyś na parkingu przed supermarketem obok e39 (też granatowej) w wersji shadownline (ja mam chromy).

Bez obrazy, ale tem shadow wyglądał przy mojej furce jak nie przymierzając ubogi krewny.

Jest to jednak wszystko kwestia gustu.

Pzdr,

Opublikowano
Dziwne bo ja zadnego chromu pod listwami nie mam, a je zawsze poleruje :lol:

heheh :duh: a alufelgi umiesz tez wypolerowc :?: :mrgreen:

watpie :duh:

moje modele
Opublikowano

oki pokusilem sie i sprawdzilem na starej listwie od shadownline

moje spostrzezenia to takie ze idzie zrobic tak ze nie bedzie tej czarnej powloki ale pod spodem jest takie szare cos i nie wyglada to ladnie....

a dlaczego a no dlatego (o czym zapomnialem :duh: ) ze listewki od chromline sa galwanizowane....

mysle ze temt juz wyjasniony :D

moje modele
Opublikowano

To szare coś to aluminium, a wersja z chromem, jak sama nazwa wskazuje jest pokryta warstwą tego nierdzewnego metalu.

Jako ciekawostkę podam, że w polonezach te listewki były robione z polerowanej nierdzewki a późniejsze wersje robili w kolorze czarnym, poprzez lakierowanie na czarno tych samych listew.. Odnosiło to różny skutek, gdyż lakier nie chciał trzymać się takiej powierzchni.

Jednak bmw to nie polonez i do różnych wersji wykończenia stosuje różne listwy. Można co prawda bawić się i polerować to aluminium pod spodem a później pokrywać to lakierem bezbarwnym, ale nigdy nie osiągnie się takiego efektu, jak oryginalny chrom.