Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://i610.photobucket.com/albums/tt181/malysz1976/Mobile%20Uploads/20160402_170337_zpswb00fwhu.jpg

Zmieniałem u siebie w e60 lci 525 zderzak przedni na Mpakietowy i tu zdziwienie w kanałach chłodzenia hamulców - klapy sterowane na podcisnienie i z drugiej strony jakiś czujnik.

Pytanie jakie mają zadanie te klapy? po co są zamykane ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmniejszenie oporów powietrza i inne takie eko bzdety. Musisz się tego pozbyć, był taki temat z tydzień/dwa temu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmniejszenie oporów powietrza i inne takie eko bzdety. Musisz się tego pozbyć, był taki temat z tydzień/dwa temu.

Dzięki za odpowiedz

Szukałem wcześniej za nim załoźyłem posta ,ale nic nie znalazłem na ten temat

Było by mi prościej to zdemontować nie musiałbym docinać nowych kanałów z Mpakietu-podciśnienie zaślepic , tam jest jakis czujnik albo sensor z lewej strony? czy nie wywali mi błędami?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Czujniki hella jak odepniesz to wywali błąd....ja muszę je założyć bo zdemontowalem
Spolszczenie CCC na PW ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za info

"dziqsek" teź to potwierdził ,więc klapy trzeba zostawic jeśli je zakładali to nie na darmo .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten element nie występuje w połączeniu z m-pakietem. U siebie zdemontowałem same tunele, a czujnik i "siłownik" zostawiłem i podwiesiłem pod zderzakiem. Błędów nie ma. Innego sposobu raczej nie ma, chyba że likwidacja całego ustrojstwa, wykodowanie tego i zmiana/zaślepienie rurki przy silniku co tym steruje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zostawie te klapy☺

tylko skróce orginalne kanały z Mpakietu i będzie jak orginał

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób zdjęcia jak to spasujesz bo myślałem nad tym samym ale w żaden sposób kształt wlotu mpakietowego w zderzaku i tunelu nie pokrywał się z tym wlotem. /jak pamiętam to nawet otwór w zderzaku mpakietowym i zwykłym jest w innym miejscu/ :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sobote mam plan to zrobic -oczywiscie wrzuce zdjęcia jest tam teraz ostry kąt ,ale myśle źe spasuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprobujcie wykodowanc NCS-em

EHB3

BREMSLUFTKLAPPE_04

z aktiv na --> nicht_aktiv

Andrzej, zdemontuj klapy, wykoduj a ja zamontuje je u siebie :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sobote mam plan to zrobic -oczywiscie wrzuce zdjęcia jest tam teraz ostry kąt ,ale myśle źe spasuje.

Zrobiłeś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrobiłeś?

Jeszcze nie jak tylko zrobie wkleje zdjęcia ,doposaźam auto w radary i chce zrobić za jednym razem bo trzeba zdjąć zderzak.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Drogie te /radary/ zabawki?

W sumie 1800 zł -3 radary z wiązką,moduł,manetka.

Jak wszystko zrobie to jeszcze kalibracja ASO 180€ i będzie temat z tym doposaźeniem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam nadzieje to zrobić do 2 tygodni -powiadomie was
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałeś zrobić zdjęcia jak dopasowałeś wloty w zderzaku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie zapomniałem tylko jeszcze tego nie zrobiłem.

W Rheingoldzie znalazłem klapy do Mpakietu , w sieci piszą źe sportowe auta nie miały klap ?

http://i610.photobucket.com/albums/tt181/malysz1976/Mobile%20Uploads/20160604_222901_zpskliqogsa.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm, a numer jakiś mają? Kiedyś jak tego szukałem to znalazłem jakąś tabelkę na amerykańskim forum, że auta z fabrycznym m-pakietem nie miały wlotów z klapkami. :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie mają numerów znalazłem to w Rheingoldzie.

Trzeba przeszukać RealmOem , teź tak słyszałem źe auta z fabrycznym Mpakietem nie mają klap w tych kanałach?

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po konkretnch oględzinach i przemyśleniach zdecydowałem zdemontować te klapy ,wypiołem podciśnienie z całą instalacją -zaslepiłem śróbką wkręconą w rurke i wykodowałem klapy z DSC modułu.

Da rade to spasować jak ktoś ma czas , ja niestety na hobby mam go mało :( - np porozcinać , spasować ,pospawać plastikiem .