Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akumulator czyli to zwykły kluczyk? Pamiętaj że ci którzy to robią za 400 zł robią to na chińskim kluczyku który jest marnej jakości. Spytaj temsky za ile zrobi Twoją wersję.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Mam oryginalne odblokowane gotowe do kodowania (do wymiany akumulatorki, sprawność baterii oceniam na 30%), oraz zamienniki (super jakość, wg mnie mniej elementów do zepsucia) więc takie pisanie nie poparte praktyką jest bez sensu. Podeślij CAS, zrobię wysyłkowo.
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To panowie widzę ze nie macie na ten temat zbyt dużej wiedzy :D

w e46 jest inaczej klucz który zamawia się w serwisie jest już wpisany w EWS , tylko się go aktywuje , w sposób opisany na forum .... proste (nowy klucz też można wpisać jak się ma specjalne oprogramowanie)

od modeli z CAS (e60, e65 , e70 , e8x , e99x ) jest inaczej standardowo są tylko dwa klucze wpisane w eeprom casa , a resztę się dopisuje za pomocą specjalnego oprogramowania i interfejsu ,

w BMW serwis i tak samo u tych co dorabiają ,

ponieważ sam kupiłem sprzęt mam pojęcie co mówię , niestety kupno na jeden klucz mija się z celem naprawdę dużo więcej kosztuje niż kupno oryginału w serwisie, oczywiście

keyless (Comfort access ) jest dużo droższy , żadnym programem bmw nie wpiszecie nowego klucza czystego , a do wpisania można użyć tylko czystego klucza raz wpisany klucz już nie da się go ponownie

wpisać do CAS lub FEM/BDC , jeśli ma się programator z adapterem to można wymazać dane z klucza i ponownie wpisać do innego cas ,

jak zginie klucz ostatni to można dorobić, jest to trudniejsze, ale można, o ile trzeba mieć dodatkowy sprzęt do odczytu ISN z DDE/DME lub EGS ,

ostrożnie należy podchodzić do modeli z zabezpieczeniem skrzyni automatycznej w modelach Exx zwłaszcza ze skrzynią 8hp, przed dorobieniem klucza,

należy zrobić kopię zapasową danych CAS Eeprom i flash obowiązkowo , dla innych też chociaż Ci co dorabiają klucze powinni sobie poradzić :D