Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ma się rozumieć że płynu Ci nie brak ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Możesz również poszukać używanej ........ tylko musiała by się dobra trafić ............. a przy nawale anglików na części jest to możliwe ;) .

Od minionej niedzieli właśnie używana pompa Luk-a Lt-30 zawitała + nowy płyn do e46 325Ai kolegi i wielki :D z twarzy Tomkowi nie schodził na rundce testowej po ZG.

Pompy do benzyn również powinny być rozbieralne ( w ON są ;) ) ....... może warto by obadać wnętrzności.

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam, na pompie wspomagania są szare krople, jest dół pompy ubrudzony na szaro, tak jakby aluminium się scieralo. Dodam że pompa po nagrzaniu wyje przy skrecaniu ale kierownica jak zawsze chodzi lekko. Czy pompa powoli zamiera ? Pozdrawiam.
Opublikowano
Jak poziom oleju w zbiorniczku jest w normie to niestety ale kończy się pompa. Masz LF-20 czy LF-30? Regeneruj koniecznie swoją, żadne zamienniki się nie sprawdzają a używki to loteria.
Opublikowano
Mam lf 30, stan płynu bez zmian, płyn czysty czerwony. Lekko mam przypocony przewód od wspomagania, może tak wyć pompa gdy by lapala lewe powietrze?
Opublikowano

Teoretycznie tak, może wtedy wyć. A masz pęcherzyki powietrza w zbiorniczku? Jeśli nie masz to jest szczelny obieg.

A poci się przewód bo może ścieka ze zbiorniczka przy korku, czyli jak w większości E46.

Pompa Ci wyje bo prawdopodobnie ma już zużytą bieżnię.

Opublikowano

Regeneracja. Masz wtedy jak nówka. Ja regenerowałem swoją LF-30. Facet wymienia bebechy i pompa jest jak nowa. Znajdź na allegro aukcje użytkownika auto-servo-luk.

Dostajesz też gwarancję.