Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Zakladam temat bo nie znajduje odpowiedzi nigdzie.

Chodzi mi o nawiew z tylu.

Np. gdy wlaczam klime, z przodu wszystko jak najbardziej w porzadku. Z tylu jednak leci juz lekko cieple lub cieple.

Cos jest nie tak ? Cos zepsute?

Sent from my SM-A300FU using Tapatalk

Opublikowano

Z przodu do gory na czerwone i z tylu tak samo. Ale z przodu sobie na auto sam reguluje a z tylu juz nie bardzo. Nawet jesli jest na dol na niebieskim pokretlo tez inne niz z przodu leci powietrze

Opublikowano

Dzis nowy test. No i bez sensu. Z klimy z przodu chlodne z tylu cieple. Ktos ma jakis pomysl?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli na nawiewach z tyłu ustawisz na zimne to z kratek powinno lecieć zimne powietrze jeżeli jest włączona klima niezależnie od tego co jest z przodu. Możesz podpiąć się inpą pod moduł klimy i zobaczyć jakie wartości czyta z ustawień nawiewów.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Z przodu caly czas jest ustawione na cieple ale jesli wlacze klime to sie samo reguluje i leci chlodne.

Czy z tylu to dziala inaczej??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

cześć

ma podobny problem z zimnym nawiewem

i nie mogę uzyskać odpowiedzi

jak mam ustawione na szybę lub nogi i środową kratkę na zimne ustawione , to leci ciepłe na dół i górę a ze środkowego zimne ale jak włączę tylko środkowy nawiew na zimny to leci ciepłe nawet jak klima jest włączona

(leciało zimne ale jak tylko przód chodzi to samo się przełącza na ciepłe a niby niezależny obieg zimnego)

a jak jest np włączone na nogi i środkowy na zimne to na nogi leci ciepłe a ze środkowych leci klima i jest zimne

wiem trochę to pokręcone jest

auto mam od lutego wiec nie doszedłem jak to ro zgryźć

ale jak było ponad 22stopnie w kwietniu to o dziwo ze wszystkich kratek leciało chłodne lub zimne z włączonej klimy

i pytanie się nasuwa czy zimne powietrze zaczyna lecieć powyżej tych 20-22 stopni na zewnątrz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam ponownie

a wiec problem z brakiem zimnego nawiewu rozwiązany w elektrozaworze był kawałek gumy i grzybek się nie domykał

po wyczyszczeniu wszystko śmiga jak na leży ,mała błachowska a ile problemu