Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W taki razie dlaczego jeszcze nikt nie wszczął dochodzenia z urzędu, skoro sprawa cofania liczników jest wszechobecna na niespotykaną skalę. Trabi o tym prasa, radio, telewizja, a ukoronowaniem jest to szacowne forum.

A mianowicie z prostej przyczyny- nie ma poszkodowanego, który by ten fakt zgłosił do odpowiednich urzędów. Więc co? Według tego co stwierdzasz, można złożyc zawiadomienie o opieszałość w wykonywaniu swoich obowiązków przez odpowiedzialne za to instytucje?

Jak to w takim razie interpretujesz?

Jeden raz miałem taką sprawę, ale była oczywista stan w ASO, kontra sfałszowana książka serwisowa z dostosowanym do niej "stanem" licznika. Nawet nie próbował się "sprzedawca" bronić...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy wprowadzić dwie zmiany w przepisach. Pierwsza, to całkowity zakaz korygowania przebiegu, nawet dla własnego użytku. Druga to obowiązek umieszczenia przebiegu samochodu na dokumencie kupna/sprzedaży. Nikt do tych zmian nie dąży, bo posłowie to kolesie dealerów samochodowych i całej reszty, a im będzie większy strach przed kupnem auta używanego, tym dla tej "ekipy" lepiej.
Opublikowano
Komentarz z facebooka: "Napisałem do gościa. Zapytałem dlaczego ma taki mały przebieg i że nie jest bezwypadkowy: Odpowiedź: Witam, ja kupiłem auto pół roku temu z przebiegiem 194tys. obecnie ma 201tys. iż takim go sprzedaje. Nie sprawdzałem przebiegu i nigdy w niego nie ingerowalem Ja go nie będę podwyższał bo go nie cofałem i się na tym nie znam. Z całym szacunkiem dla Pana proszę ewentualnie poszukać coś innego"