Skocz do zawartości

e46 2.0d 150km problem katalizator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kolego,

Jakbys troche poczytal forum i :search: to moze dowiedzialbys sie pare ciekawych rzeczy a nie obrazal ludzi, ktorzy z calym szacunkiem maja wiedze, o ktorej Ci sie nie snilo...

A poza tym chyba masz swoj rozum i skoro slepo robisz to, co Ci ktos na forum napisal to Ty masz problem...

Edytowane przez moby85

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja może też jestem osioł, że tego nie rozumiem, ale jak można wyjechać do ludzi od matołów, a potem wielkie oburzenie, że się poobrażali :?:
Opublikowano

Wstydu oszczędź, turbo przeładowuje 0,5 bara przez wycięty katalizator :lol: :lol: :lol:

Na bank masz sprawny samochód :P.

Tylko dlaczego skoro jest tak jak piszesz u nikogo innego w 320d nie po wycięciu katów nic nie przeładowuje ??

Nawet kilka dni temu znajomemu (320d CR ) w po wycięciu katów diagnozowałem furę, bo miał problem jak się okazało z egr'em, nic nie przeładowywało i fura chodziła perfekcyjnie?

Jak byś miał godność, to byś przeprosił :)

Opublikowano

Jacy obrażalscy...

Opisałem swój przypadek, jako przestrogę..

Jeszcze raz napiszę bo do niektórych nie dociera :mad2: , że przed wywaleniem ostatniego kata wszystko było w porządku z samochodem.

Nikt nie pomyślał, ale ciekaw jestem kto z nas będzie się uśmiechał jak trafi na pojazd techniczny policji (naszej to jeszcze pół biedy).

Jak ktoś nowy to czyta :!: : nie wywalajcie katów chyba, że są zapchane. Wywalajcie klapki z dolotu (to chyba jedyna z porad zasługujących na szczególną uwagę).

Opublikowano
Sorki Kolego, ale ja cały czas nie rozumiem o co chodzi. Ty podjąłeś decyzję świadomie. Stało się i trudno. Chyba nie podejrzewasz, że to był spisek w kierunku twojej osoby. Nikt nikogo do niczego nie przymusza.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Kolego,

Kazdy robi jak chce :!: Znam bardzo wiele osob, ktore wyrzucilo monolit -zostawiajac puszki, wyrzucajac cale katy i w ich miejsce wstawiajac rury i NIKT nie narzeka, a co wazniejsze nie zglasza problemow...

Jesli piszesz, ze turbo Ci przeladowuje o 0,5bara i laczysz to z wycinka kata :duh:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Ale ty dalej w zaparte i nic rozumiesz. To zbieg okoliczności i katy nie mają nic do przeładowywania o pół bara, bo to kosmos !!!

Po prostu masz niesprawny samochód i należy go naprawić, albo ktoś coś spierdzielił podczas ich wycinania.

Równie dobrze ktoś może napisać, że po wycięciu katów dostał sraczki, albo wypadł mu ząb...

Opublikowano
Jacy obrażalscy...

Opisałem swój przypadek, jako przestrogę..

Jeszcze raz napiszę bo do niektórych nie dociera :mad2: , że przed wywaleniem ostatniego kata wszystko było w porządku z samochodem.

Nikt nie pomyślał, ale ciekaw jestem kto z nas będzie się uśmiechał jak trafi na pojazd techniczny policji (naszej to jeszcze pół biedy).

Jak ktoś nowy to czyta :!: : nie wywalajcie katów chyba, że są zapchane. Wywalajcie klapki z dolotu (to chyba jedyna z porad zasługujących na szczególną uwagę).

...to samo jakiś czas temu koledze z forum po remappie , może 20 Km przejechane zaczął dymić samochód na biało i masło w oleju ! oczywiście pierwsze co to u kogo robiłeś program itp... co się okazało po wizycie u mechanika , że kanały wodne były tak wyżarte że wywaliło uszczelkę ... mało tego mechanikowi się dostało ponieważ po naprawie 20 Km znów to samo .... co się okazało gość kupił jednak pękniętą głowicę ...

oczywiście wyobraź sobie jakie wpisy padały na forum i Ty robisz to samo a nawet gorzej bo tametn kolega nikogo nie obrażał ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

No normalnie krew zaraz mnie zaleje....

Przecież napisałem, że to od wywalenia ostatniego kata - pierwsza przejażdżka i przeładowanie.

Nie wiem jak można źle wyciąć katalizatory - może mi powiecie (proszę o szczegółowy opis) :shock: bo chyba nie ma w tym żadnych czarów marów. Edit: chyba, że dla niektórych "magików" z forum to tak samo ciężka filozofia jak wybór oleju do silnika.

A napisałem to wszystko dla przestrogi - że nie warto tego robić.

Oczywiście to moja decyzja o wywaleniu katów i moja opinia, że trzeba być matołem aby doradzać innym wycinanie sprawnych katalizatorów.

A, że kogoś moja opinia obraża i uważa się za matoła - mam to w poważaniu. To jest chyba wolne forum - komuna i cenzura odeszły :cool2:

Opublikowano

Plyniesz Kolego...ale chyba nie warto wchodzic z Toba w polemike, bo i tak masz klapki na oczach :mad2:

Pzdr dla Ciebie i Twojego przeladowania po wycieciu katow :D :D :D

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

ja mam zamiar wycinac aleeee. jak sa dobre to zostawiam bo i tak moj samochod sprawoje sie elegancko.

a jezeli chodzi o problem cannibala to rozwiazanie jest proste :norty: poprostu wstaw te co byly katalizatory lub nowe i po przeladowaniu...

proste. koniec tematu. pozdro

Opublikowano

Oczywiście to moja decyzja o wywaleniu katów i moja opinia, że trzeba być matołem aby doradzać innym wycinanie sprawnych katalizatorów.

A ja mam pytanie czy leci z nami moderator??

Z idiotyzmami nie ma co wchodzić w polemikę, ale na każdym normalnym forum skończyło by się co najmniej tygodniem na ochłodę lub w lepszym przypadku Banem.

Bo w internecie nie brakuje "matołów". I setek zadowolonych z wycięcia katalizatorów :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I pół bara na zdrowie :lol:

Opublikowano
Jesli chodzi o Moderatora to juz jest straszna lipa od jakiegos czasu. Na forum panuje straszny balagan (zle tytulowanie watkow, nie te dzialy). Nic wiecej nie wiem...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Wiecie, tu kolega napisał, że na NORMALNYCH forach jest inaczej (znaczy się wg niego nasze nie jest normalne; którym to stwierdzeniem - choć taki wcześniej oburzony - zbliżył się wg mnie poziomem do pana kanibala). Rzecz polega na tym, że na obleganych forach o niczym, otoczonych setkami banerów i pop-upów, można nieźle zarobić i moderatorzy traktują swoje platformy jako źródło zarobku właśnie. I to jest ta prosta, oczywista różnica.

Co nie zmienia faktu, że jak pomyślę tak ze 3 lata wstecz, to dziś narobiło się juzerów, że egzotyka pełna. Po polsku umie co trzeci, wiedzy trochę co czwarty... E46 się starzeje, właściciele coraz młodsi, syf na forum nieunikniony.

Opublikowano
Wiecie, tu kolega napisał, że na NORMALNYCH forach jest inaczej (znaczy się wg niego nasze nie jest normalne; którym to stwierdzeniem - choć taki wcześniej oburzony

Nie łap za słówka i nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków tam, gdzie ich nie ma. Chodziło mi tylko o to, że moderacja na tym forum działa mizernie.

Nazywanie kogoś matołem dla mnie np. nie jest normalne, może dla kogoś tak, nie mój poziom...

Szczególnie, że jest to duże forum i każdy ma prawo głosu, przecież komuna odeszła. Tylko zbyt daleko idąca demokracja na forum kończy się "burdelem".

I skończmy ten off, bo robi jeszcze większy.

Czytam też inne fora o różnej tematyce i to o wiele większe od tego i da się to ogarnąć, tylko trzeba chcieć.

W zamyśle nie miało to nikogo urazić i nie wiem do czego się przyczepiłeś.

Opublikowano

Nie łap za słówka i nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków tam, gdzie ich nie ma. Chodziło mi tylko o to, że moderacja na tym forum działa mizernie.

Nazywanie kogoś matołem dla mnie np. nie jest normalne, może dla kogoś tak, nie mój poziom...

moderacja na tym forum działa doskonale, tj. nie jest agresywna. jest wolność słowa, dopóki tutaj nie padają jakieś groźby karalne to jest w porządku. im mniej moderacji tym lepiej.

Opublikowano

Kolego,

Nie zgodze sie do konca z Toba, bo zobacz co sie dzieje jesli chodzi o poprawnosc tytulowania watkow i umieszczania ich w poprawnym dziale.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789