Skocz do zawartości

Dziwne chrobotanie podczas jazdy na BIEGU.

michazasi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam problem z moja BMW 1 e87 118d 122km podczas jazdy zawsze na ktoryms biegu cos chrobocze przy dodawaniu gazu jak i go puszczeniu jak wcisne sprzegło to juz tego nie slychac , wszystkie biegi wchodzą bardzo dobrze ,prosze o pomoc w diagnozie .

http://zapodaj.net/fe794d9e10503.jpg.html

widze ze olej w skrzyni spuszczony jaki byl kolor?? duzo opiłków?

• Zasłużeni forumowicze

Ile masz przebiegu???

Nagraj filmik na wolnych obrotach przy otwartej masce przesuwajac fona wzdluz silnika od przodu do tylu z prawej i lewej strony puzniej niech Ci ktos nacisnie gaz i zrub to samo

Na tym filmiku ruzne dzwieki sie nakladaja

Poradzisz sobie z wymiana sprzegla?

Ten dzwiek pojawil sie nagle czy powoli narastal?

• Zasłużeni forumowicze

Ty slyszysz jeden dzwiek a ja cztery i dlatego muwie zebys nagral to bez obciazenia zeby wykluczyc trzy z nich bo sie nakladaja na siebie

Jest rozsypane kolo dwumasowe i teraz pytanie czy brak tlumienia sil skretnych powoduje te trzy pozostale dzwieki czy tez one sa tylko zagluszone dwumasa???

Na filmiku jest krutki moment gdy wysprzegliles i slychac to tylko innaczej

Poradzisz sobie z wymiana sprzegla?

• 8 lat później...

Witam. Odświeżę temat . Kupiłem wnukowi takie samo auto BMW 1 e87 118d 122km z przebiegiem 245k M pakiet.

Wymieniłem olej w skrzyni (było mało-spuściłem zużytego może ze 300ml), w dyfrze dolałem 0.5l do stanu. Jest Identyczny problem  jak u Kolegi michazasi.

Cyt: BMW 1 e87 118d 122km podczas jazdy zawsze  coś chrobocze przy dodawaniu gazu jak i go puszczeniu, jak wcisnę sprzęgło to już tego nie slychać , wszystkie biegi wchodzą bardzo dobrze . Sprzęgł działa b.dobrze. Odgłos przypomina lekkie chrobotanie czy też ciągłe delikatne , ciągłe stukanie.

Mechanior chce wymienić dyfer. Co sądzicie????? Można z tym jeździć ?

Na postoju cisza. Chrobocze podczas jazdy na włączonym sprzęgle, na każdym biegu. Na luzie cisza. Podejrzewam ze to z dyfra.

Spróbuję dodać do mostu dwusiarczek molibdenu MoS2. Podobno wycisza przekładnie.