Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

co sądzicie o tej e46:

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-330d-touring-ID6yjVHj.html#132cadfb19

To wiem o aucie:

Wpisy w książce do 192tkm (2011r), pózniej brak. Auto było własnością dużej firmy medycznej i adwokackiej.

Ma zarysowania i jakąś wgniotkę, purchelek pod szybą tylną ale wygląda na oryginalny lakier. Na masce jest trochę więcej ale jakieś 150 i kilka starych odprysków od kamyczków.

Troszkę ciężko odpala, musi kilka razy zakręcić nim załapie na ciepłym.

Do poprawy są czujniki z tyłu (raz lepiej raz gorzej reagują) i czasami pojawiająca się kontrolka air bag (normalka w e46 spowodowana matą pasażera) ???

Kierownica przetarta w jednym miejscu z lewej strony.

Zastanawia mnie to autko, wygląda całkiem dobrze, wnętrze ładne, wg mnie nie zniszczone, martwi mnie tylko to słabe odpalanie na ciepłym.

Wart uwagi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wpisy - wpisami ciekawe czy pokrywają się z historią w ASO jeżeli tak to przebieg niski, ciężkie odpalanie nie jest problemem o ile silnik ma moc, pewnie akumulator i/lub rozrusznik w M57 po czternastu latach normalne rzeczy.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Auta nie widziałem ale sprzedającego kojarzę, oglądałem 2 auta u niego i nie było skuchy - nie kupiłem bo nie spełniały moich kryteriów, ale to co telefonicznie usłyszałem to wychodziło w realu. Kupuje te droższe auta, od dilerów czy rodowitych Niemców, ma miernik lakieru i nie zakłada ze ktoś czegoś nie zauważy. Auta na tablicach eksportowych a nie wylepiankach. Tu ma profil - można zobaczyć wcześniejsze auta.

https://www.facebook.com/auto-VENTUNO-1423056274662963/

U innego Mirka to auto byłoby pewnie za 26 000 i zero informacji o minusach.

Wiec jak szukasz tego motoru to myślę ze warto się zainteresować bo sprzedawca wyróżnia się pozytywnie na tle innych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie zauważyłem że wrzucił też historię z ASO. Auto będzie wymagało trochę pracy ale do ogarnięcia.
3A0jS9b.png
Opublikowano

A nie zastanawia Cię jedna rzecz związana z przebiegiem?

Auto od 2010 do 2013 zrobiło 150 tyś km. Przez następne 3 lata czyli powiedzmy 2013-16 35 tyś km. Miało dwóch właścicieli więc można się domyślać że ten drugi zaczął klepać po 50k rocznie. Co się stało że nagle przestał i zaczął robić po 12k km/rok? Może żona zaczęła jeździć "wokół komina" (spotkałem się ostatnio z takim określeniem)...

Ktoś to auto ściągnął na handel. Odlicz koszty przyprowadzenia go do polski, umycia silnika ;) i zarobek chłopaka i zastanów się za ile ją wyrwał w DE

pzdr

Opublikowano
to, że droga nie była to się domyślam, silnik na myty nie wyglądał tylko jak już wspomniałem te delikatne problemy z odpalaniem (silnik musi kilka razy obrócić wałem zanim załapie), momentu mu nie brakowało, przyspieszał bardzo fajnie choć jak na 184km to w fotel nie wbijało dlatego bez sprawdzenia w aso czy w dobrym warsztacie nie kupię diesla :) innego w sumie też nie :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak na diesla 3.0 to przebieg mały. Tym bardziej, że jak zauważył przedmówca auto robiło nawet 50 tyś. rocznie. Diesel zawsze będzie miał nakręcone. Obstawiam że tu jest mniej ok. 150 tyś.
Opublikowano

Cena za która sprzedawca kupił auto 3000-3500 euro tez na wiele wskazuje. Moze to i nie jest trup, ale ogarniecie tego auta i doprowadzenie do BDB stanu bedzie sporo kosztowac, tak samo jak eksploatacja. Duzo wiecej niz benzyniaka z tym przebiegiem.

3 litrowy diesel opłaci sie tylko jak sie robi na prawde duze przebiegi, albo macie rope za darmo lub pół-darmo.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...