Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników.

Znalazłem taki oto egzemplarz, którym się zainteresowałem:

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-krajowy-serwisowany-xenon-klimatronik-el-szyby-ID6ykBbr.html#034defe5d3

Co myślicie na temat tego auta patrząc na ogłoszenie ? Miał ktoś może okazję oglądać auto na żywo ? Jakie są Wasze spostrzeżenia ? Wyposażenie zgadza się z rozkodowanym VINem ?

Poniżej rozkodowany VIN (DRAY, proszę o opis po polsku):

VIN: WBAAP71064PJ55878

Type code: AP71

Model: 320D (EUR)

E-F-R series: E46 3FL

Series: 3

Type: TOUR

Steering: LL

Doors: 5

Engine: M47DO1

Displacement: 2.00

Power: 110 (149 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 475 - BLACK SAPPHIRE METALLI

Upholstery code: J1AT - STOFF TEX 2000/A

Prod.date: 2003-05-07

S210 Dynamic stability control III

S249 Multifunction f steering wheel

S255 Sports leather steering wheel

S290 BMW light-alloy wheel star spokes 44

S302 Alarm system

S386 Roof railing

S411 Window lifts,electric,front/rear

S428 Warning triangle and first aid kit

S441 Smoker package

S473 Armrest front

S481 Sports seat

S493 Storage compartment package

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S521 Rain sensor

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S661 Radio BMW Business (C43)

S692 Preparation, BMW 6-CD changer I-bus

S785 White direction indicator lights

S832 Battery in luggage compartment

S850 Additional Export tank filling

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

S926 Spare wheel

S984 Maintenance interval encoding

S993 model year code in VIN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stan techniczny i wizualny oceniam jako idealny.
:roll2: Wykąpane w plaku zwłoki :duh:
Opublikowano

Wszystkie plastiki wyglądają na mocno zmęczone, nawet duża porcja dressingu im nie pomaga. Tak samo kierownica, akurat się trafiło że najgorsza część poszła w słońce na zdjęciach. Bezsensowne niektóre zdjęcia - 2x lewarek itd. Ogólnie nie wygląda zbyt witalnie, przy takiej sesji zabrakło zdjęcia pod machą. Walnięty czujnik temperatury - niby pierdoła a jednak komuś nie chciało się wymienić co może pokazywać ogólnie nastawienie do auta - lub jego ciekawszą przeszłość w przodu. Wyłamana wycieraczka, ogólnie prostego życia auto nie miało...

Ogólnie wrażenia pozytywnego nie ma. 240k km przelotu też optymistyczne, komis,

pzdr

Opublikowano
Stan techniczny i wizualny oceniam jako idealny.
:roll2: Wykąpane w plaku zwłoki :duh:

hahaha - zwłoki w formalinie - prosektorium a nie komis. Drink z osocza na dzień dobry

Opublikowano

Hahah panowie, żarty żartami, ok :D

Bierzmy też pod uwagę, że auto nie jest nowe, idealne nie będzie bo ma 13 lat a to że sprzedawca piszę, że "stan idealny" to chyba każdy wie jakich handlarzy mamy w naszym kochanym kraju, przy kompletnych trupach po dzwonach też znajdziemy takie wpisy :wink:

Raczej wybiorę się na oględziny na żywo, to potwierdzi czy to rzeczywiście aż taki trup bo urwana wycieraczka i porysowany zderzak z przodu nie oznacza dla mnie od razu trupa :)

Opublikowano

Wygenerowałem sobie raport z CEPiK.

Pierwsze co zwróciło moją uwagę - na pierwszej stronie widnieje info, że typ pojazdu to "samochód ciężarowy, inny" ? O co chodzi ?

Druga rzecz - czy to auto nie ma ważnego przeglądu ? Ostatnie badanie było ważne do 13.08.2014r.

Pozdrawiam.

Opublikowano

"Samochód ciężarowy, inny" może chodzi o słynne auta "z kratką". Jeżeli to jest samochód krajowy i kombi, to jest to jak najbardziej prawdopodobne.

Trzeba sprawdzić, czy jest zarejestrowany na 5 czy na 4 osoby (co było dosyć częste przy samochodach z kratką).

Zmiana na osobowy chyba nie jest taka trudna - wystarczy pojechać przed rejestracją do Okręgowej Stacji Kontroli, tam wydadzą odpowiednie zaświadczenie o zmianach technicznych (tj. odkręceniu kratki) i już na siebie można rejestrować jako osobowy.

Opublikowano
A jak ma się sprawa z przeglądem ? WG CEPiK auto go po prostu nie posiada, brak informacji o ważnych badaniach...
Opublikowano

To, że nie ma w CEPIK informacji o przeglądzie może jeszcze o niczym nie świadczyć, wprawdzie stacje diagnostyczne mają obowiązek wysyłania tych danych, to podobno praktyka jest różna.

Wystarczy sprawdzić w dowodzie rejestracyjnym czy był robiony przegląd. Jeżeli są pieczątki dotyczące przeglądu to świadczy o tym, że on się odbył.

Cofanie licznika nie jest w Polsce przestępstwem, ale fałszowanie dokumentów (np. podrabianie informacji o przeglądzie) już tak - art. 270 § 1 kk. Za to odpowiadałby poprzedni właściciel bez tłumaczeń, ze "to nie ja". Nikt by się tak nie podłożył.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadzwoń spytaj. Nie wierzę że nie ma lepszych E46 touring, to jest warte może 11k jeżeli silnik zdrowy.

Komputer pokazuje temperaturę 50 stopni. Brak zaślepki haka. Brak emblematu w kole. Środek pokancerowany nie mniej niż nadwozie. Dramatycznie to auto wygląda.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Aż tak dramatycznie ? Nie jestem jakimś specjalistą ale szukam auta od dawna, trochę już obejrzałem, różnych marek i modeli. To ma proste linie, elementy się ze sobą zgrywają, lakier w miarę ok oprócz tego zderzaka z przodu i wgniotki na tylnych drzwiach po prawej.