Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie w moje dość jeszcze nowe bo kupione w styczniu BMW e39 520i 2002r m-pakt w tył wjechał 2 dni temu koleś passatem, uszkodzenia to cały tylny zderzak m-pakt, delikatnie wgnieciona podłoga koła zapasowego, uszkodzona osłona wydechu, myślę ze wydech też swoje zarobił, załączam zdjęcie,(https://zapodaj.net/4f6d6164a8121.jpg.html) rzeczoznawca z ERGO HESTIA jeszcze się nie zjawił jednak pewny jestem, że ze względu na spore koszty części oryginalnych nie dostanę prawidłowej wyceny szkody, co byście radzili w takie sytuacji ? Szukać ASO które podejmie się naprawy(40km od miejsca zamieszkania jest Fiałkowski Autoryzowany serwis BMW) ale jak czytałem ASO nie zawsze chce się podjąć naprawy bezgotówkowej bo czasem ciężko wyciągnąć od TU pieniążki, ja chcę aby auto było zrobione na oryginalnych częściach m-pakt i doprowadzone do stanu przed kolizji, ewentualnie szukać dobrego zakładu blacharsko-lakierniczego ? (woj. Lubuskie gdyby ktoś mógł coś polecić)
Opublikowano

Ja w lato tamtego roku dostałem za zderzak i ryse z lekko widocznym wgnieceniem we wnece koła 4tys zł.

Przedlift 2.0, wyposażenie standardowe klima i nie bardzo więcej, 98r zwykły zderzak.

Opublikowano

Ja miesiąc temu za tylny lewy błotnik delikatnie wgnieciony i rysa na zderzaku 5 tys. zł. ale się wytargowałem z likwidatorem, zagroziłem oddaniem auta na naprawę do warsztatu i wzięciem na 3 tyg. auta zastępczego z OC sprawcy (bo też to przysługuje). Początkowa propozycja była 3.800 likwidatora, auto 520i 1998 r. BEZWYPADKOWE, likwidator całe auto sprawdził dokładnie profesjonalnym czujnikiem lakieru, nawet dach, bo liczył, że szpachlę gdzieś znajdzie i będzie mógł zbić wartość pojazdu. Ale się przeliczył, bo na całym aucie fabryczny lakier :norty:

Gdybyś był zainteresowany, to odezwij się do mnie na priv, to wyślę Ci 2 wyroki Sądu Najwyższego, które znacznie ułatwią Ci pertraktacje i rozmowę z likwidatorem :wink: :mrgreen:

Opublikowano
Miałem podobny przypadek w październiku 2015 tyle tylko że uszkodzony zderzak i delikatnie klapa tylna. Oddałem do ASO, naprawili na oryginalnych częściach, tzn. zderzak + lakierowanie i wyszło 10 600 zł brutto plus samochód na tydzień. Jeśli masz uszkodzoną podłogę to może wyjść szkoda całkowita jak oddasz do ASO, ale najpierw podjedź do nich i zagadaj, może się zmieścisz w 100% wartości auta.